Sari direct la conținut

Cântăreț de muzică populară din Galați, arestat preventiv pentru violarea a doi dintre elevii săi

HotNews.ro
Cântăreț de muzică populară din Galați, arestat preventiv pentru violarea a doi dintre elevii săi
Foto: Aurică Totolici / Sursa: Aurică Totolici - Facebook.com

Aurică Totolici, un interpret de muzică populară din Galați, fost angajat al Centrului Cultural Dunărea de Jos, a fost arestat preventiv, la începutul acestei săptămâni, pentru molestarea sexuală a unor băieți, pe care-i învăţa să cânte şi le preda cursuri de canto, scriu Viața Liberă, Europa FM și Observator News.

Cântăreţul a primit deja mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind acuzat de viol, rele tratamente aplicate minorului și înlesnirea actelor sexuale între minori.

Aurică Totolici are 59 de ani, este cunoscut în breasla cântăreților de folclor și preda cursuri de canto în special copiilor.

Până acum, anchetatorii au identificat două victime ale acestuia. Este vorba despre doi băieți, elevi ai cântărețului de muzică populară.

Cei doi au susținut că au fost agresați sexual și nu numai de cântăreț, fapte concretizate de anchetatori în încadrarea în cinci fapte.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2023 și până în prezent, acesta ar fi profitat de calitatea de profesor de canto pentru a determina doi minori, de 14, respectiv 16 ani, din aceeași localitate, să întrețină raporturi sexuale.

„S-a reținut săvârșirea de către inculpat a cinci fapte care vizează două infracțiuni de viol asupra minorilor, două de rele tratamente aplicate minorilor și una de determinare și înlesnire a actelor sexuale între minori. În acest moment sunt două părți vătămate, minore, de sex masculin”, a precizat procurorul Cătălin Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Întâlnirile dintre cântăreț și minori s-ar fi petrecut numai în cadru privat, au mai precizat anchetatorii.

„În baza probatoriului administrat, la data de 7 iulie 2024, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului, pentru 24 de ore, iar la data de 8 iulie, după prezentarea acestuia la Judecătoria Galați, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea de arestare preventivă, fiind emis un mandat în acest sens, pentru 30 de zile”, a anunțat Poliția Galați.

Surse din anchetă, citate de Europa FM, susțin că au mai fost identificate alte două presupuse victime ce urmează să fie audiate, dar procurorii cred că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare, mai ales că agresorul predă cursuri de peste două decenii.

Cercetările sunt în plină desfăşurare.

Aurică Totolici a contestat deja măsura arestării preventive pronunțată de Judecătoria Galați, cererea urmând să fie discutată la Tribunalul Galați, pe data de 18 iulie.

Aurică Totolici a fost vreme de 22 de ani angajat al Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galați și membru al Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului”.

El a ieșit la pensie în urmă cu câteva luni.

INTERVIURILE HotNews.ro