Sari direct la conținut

Care sunt motivele schimbării lui Dmitro Kuleba. Volodimir Zelenski s-a plâns de el într-o ședință de partid

HotNews.ro
Volodimir Zelenski si Dmitro Kuleba la o sedinta a guvernului, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia
Volodimir Zelenski si Dmitro Kuleba la o sedinta a guvernului, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Președintele ucrainean a afirmat că lui Dmitro Kuleba „îi lipsește energia pentru a avansa în furnizarea de arme”, relatează publicația ucraineană Suspilne, citând o sursă care a participat miercuri seară la o întâlnire a formațiunii „Servitorul poporului”

În ceea ce privește demisiile altor miniștri, Zelenski a declarat că fostul ministru al justiției Denis Maliuska însuși a dorit de mult timp să treacă într-o altă poziție și a propus promovarea fostului viceprim-ministru pentru integrare europeană și euro-atlantică Olha Stefanishina, „oferindu-i mai multe oportunități”, întrucât a fost mulțumit de munca ei.

Președinte a anunțat, de asemenea, înființarea unui minister pentru repatrierea ucrainenilor, dar interviuri pentru ocuparea acestui post sunt încă în desfășurare.

Remaniere guvernamentală

Rada Supremă a Ucrainei a primit miercuri o scrisoare de demisie din partea ministrului afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a anunțat instituția într-un mesaj pe Telegram. Marţi, şefii a trei ministere, precum şi viceprim-ministrul Olha Stefanişîna şi-au prezentat demisiile în parlament.

Demisia va fi examinată în cadrul uneia dintre următoarele sesiuni plenare.

Ele au venit după luni de relatări privind posibila înlocuire a mai multor miniștri ucraineni.

David Arahamia, liderul din Parlament al partidului „Servitorul poporului”, din care provine președintele Volodimir Zelenski, a declarat marți că remanierea va afecta mai mult de jumătate din personalul guvernului. „Mâine (nr. miercuri) este ziua concedierilor, iar poimâine (nr. joi) este ziua numirilor”, a adăugat el.

Zelenski a declarat în martie că ucrainenii se pot aștepta la mai multe remanieri în guvern.

INTERVIURILE HotNews.ro