Sari direct la conținut

Cauza morții actorului Matthew Perry a fost dezvăluită. Concluzia legiștilor

HotNews.ro
Matthew Perry în Friends, Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia
Matthew Perry în Friends, Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Moartea actorului Matthew Perry, interpretul lui Chandler din serialul „Friends”, a fost un accident cauzat de „efectele acute ale ketaminei”, au confirmat medicii legiști din Los Angeles, conform BBC.

Celebrul actor a fost găsit inconștient în jaccuzi-ul din locuinţa sa din Los Angeles, pe 28 octombrie, dar o examinare post-mortem nu a fost concludentă la acel moment. Înecul a fost catalogat drept un factor care a contribuit la moartea sa.

În casa actorului au fost găsite medicamente eliberate pe baza unei rețete emise de un doctor, pentru mai multe afecțiuni pe care acesta le avea.

Departamentul de medicină legală al comitatului Los Angeles anunța atunci că va dezvălui cauza decesului abia după ce vor fi finalizate testele toxicologice.

Legiștii au concluzionat acum că Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei, printre factorii ce au contribuit la deces numărând-se „înec, boală coronariană şi efectele buprenorfinei”, analgezic utilizat pentru a trata tulburările ce apar din cauza consumului de opioide.

Conform medicului legist Raffi Djabourian, citat de Press Association, „la nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi atât suprastimularea cardiovasculară cât şi depresia respiratorie”. „Înecul contribuie ca urmare a probabilităţii scufundării în piscină după ce şi-a pierdut cunoștința. Boală arterială coronariană contribuie din cauza exacerbării efectelor miocardice induse de ketamină asupra inimii”.

Modul în care a survenit moartea a fost declarat un accident.

Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, era cunoscut mai ales pentru interpretarea personajului Chandler Bing din sitcomul de succes „Friends”. Serialul a urmărit șase tineri prieteni care locuiau în New York și a fost difuzat din 1994 până în 2004.

În cartea sa de memorii, „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”, lansată în 2022, Matthew Perry s-a destăinuit cu privire la dependenţa sa de alcool şi de analgezice.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro