Sari direct la conținut

Ce este boala Wilson, afecțiunea rară de care suferă fetița de 5 ani considerată inițial primul caz de hepatită misterioasă din România

HotNews.ro
Tratament in spital, Foto: AFP / Profimedia Images
Tratament in spital, Foto: AFP / Profimedia Images

Boala Wilson, afecțiunea de care suferă fetița în vârstă de 5 ani despre care s-a crezut inițial că ar fi primul caz de îmbolnăvire de hepatită de origine necunoscută din România, este o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică.

În urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătății anunța primul caz suspect de hepatită de origine necunoscută din România. Instituția condusă de Alexandru Rafila preciza că este vorba despre un caz probabil, în baza simptomelor din definiția de caz elaborată de Organizația Mondială a Sănătății.

Fetița de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson a fost supusă unui transplant hepatic

Fetița de 5 a fost internată inițial la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, însă nu a răspuns la tratament.

Vineri, ea a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni din București, unde sâmbătă a fost supusă cu succes unui transplant hepatic.

După transplant, starea fetiței este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro