Sari direct la conținut

Ce încearcă, de fapt, să lovească Ucraina pe teritoriul Rusiei – Răspunsul dat de șeful spionajului militar ucrainean: „E doar o chestiune de timp”

HotNews.ro
Kirilo Budanov, Foto: Adi Iacob/ HotNews.ro
Kirilo Budanov, Foto: Adi Iacob/ HotNews.ro

Loviturile ucrainene împotriva Rusiei vizează în principal companii militare-industriale din această ţară, a afirmat sâmbătă şeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, notează AFP, potrivit Agerpres.

Atacurile vizează „în primul rând companii din complexul militar-industrial rus”, a declarat el într-o rară apariţie publică în cursul conferinţei internaţionale Yalta European Strategy (YES) la Kiev.

Budanov a spus printre altele că o fabrică rusă producând cipuri electronice pentru rachete Iskander, adesea folosite de Moscova pentru a bombarda Ucraina, a fost atacată „recent”.

Atacurile cu drone şi actele de sabotaj s-au înmulţit în Rusia în ultimele luni, lovind Moscova şi diverse regiuni ruseşti, uneori în adâncul ţării, Kievul revendicând tot mai mult responsabilitatea pentru acestea.

Budanov, despre efectul atacurilor ucrainene în Rusia: „Este doar o chestiune de timp”

„Exploziile din ţara agresoare trezesc puţin societatea, dar nu au avut încă un efect masiv, din păcate pentru noi”, a spus el, în timp ce a prezis că aceste atacuri vor crea în cele din urmă „probleme considerabile” ruşilor.

„Este doar o chestiune de timp”, a subliniat Budanov.

„Acest lucru este important şi asta constituie diferenţa dintre noi şi ruşi: nicio persoană civilă nu a suferit, orice ar spune ei (ruşii)”, a mai afirmat el.

Budanov a asigurat că contraofensiva ucraineană, care avansează lent după începutul lui iunie, va continua şi după sfârşitul verii, mai propice mişcărilor de trupe.

„Operaţiunea ofensivă va continua în toate direcţiile”, a declarat Budanov. „Nu suntem în Africa şi nu avem cu adevărat un sezon ploios”, a mai afirmat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro