Sari direct la conținut

Ce nu s-a spus până acum despre planul Simion pentru locuințe. Două detalii pe care nu le putem ignora

HotNews.ro
Ce nu s-a spus până acum despre planul Simion pentru locuințe. Două detalii pe care nu le putem ignora
George Simion, liderul AUR, semeaza contractul cu timisorenii, pentru planul sau de dezvoltare a Romaniei, in Timisoara, 24 Iulie 2024. Inquam Photos / Virgil Simonescu

Imaginile cu sute de oameni așezați la coadă, în București și Cluj, pentru a primi, din partea AUR, un apartament nou la prețuri pornind de la 35.000 de euro s-au viralizat rapid. Planul Simion a fost întors pe toate părțile în ultima perioadă, dar fără a se pune lupa pe România reală, adică pe prețurile care există, cu adevărat, în piața imobiliară și care-l fac pe liderul formațiunii să pară cel puțin fantezist.

„Cozi ca pe vremea Caritas”, „Politică pentru proști” sau „Lipsă de educație financiară” – sunt principalele titluri care au însoțit „isteria” declanșată de AUR. În contrast, din rândurile celor care s-au așezat la coadă a răzbit optimismul și încrederea că, iată, cineva, cândva, le poate asigura o casă pe care acum nu și-o permit.

În București și Cluj, oamenii au stat la cozi pentru a prinde un loc pe lista lui Simion. Au venit pentru a semna contractul care le-ar permite, dacă George Simion ajunge președinte și AUR la guvernare, să achiziționeze un apartament nou la prețuri accesibile.

Citiți articolul integral pe Panorama.

INTERVIURILE HotNews.ro