Sari direct la conținut

Ce spune actorul premiat la 98 de ani cu un Emmy despre longevitatea sa: „Acesta trebuie să fie secretul”

HotNews.ro
Ce spune actorul premiat la 98 de ani cu un Emmy despre longevitatea sa: „Acesta trebuie să fie secretul”
Dick Van Dyke a fost premiat anul acesta cu un nou Emmy la vârsta de 98 de ani, FOTO: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia

Dick Van Dyke, cel mai vârstnic actor care a câștigat vreodată un Premiu Emmy, spune la vârsta de 98 de ani că nu își poate explica secretul longevității sale, dar că are o teorie cu privire la acesta, scrie Business Insider.

„Am încercat de multe ori să mă gândesc: ‘Ce am făcut să trăiesc atât de mult?’ și nu îmi pot da seama”, a spus el într-un interviu acordat marți revistei Entertainment Tonight alături de soția sa, actrița Arlene Silver.

„Singurul lucru e că mereu am făcut mișcare fizică. Încă mergem de 3 ori pe săptămână la sala de fitness și facem mișcare. Și cred că acesta este secretul”, a afirmat Van Dyke pentru ET. Soția sa este mai tânără decât el, fiind în vârstă de 52 de ani. Cei doi s-au cunoscut la o gală a Premiilor Sindicatului Actorilor (Americani) și s-au căsătorit în 2012.

„La majoritatea oamenilor nu le prea vine să facă mișcare la 98 de ani și ei înțepenesc, știți? Înțepenești dar eu încă mă mișc destul de bine. Și cred că acesta trebuie să fie secretul fiindcă în mod real nu sunt atent la dietă sau alte lucruri de genul acesta. Am rămas slab. Asta ajută”, a adăugat actorul.

Van Dyke a spus de asemenea că ajută și să ai în general o atitudine pozitivă față de viață. „Am fost norocos să nu mă maturizez niciodată”, a glumit el.

„El e mereu fericit și pur și simplu pozitiv. E cea mai veselă persoană”, a adăugat soția sa.

Van Dyke a câștigat un Premiu Emmy la vârsta de 98 de ani

La începutul lunii trecute Van Dyke a primit la vârsta de 98 de ani Premiul Emmy Daytime pentru rolul său de actor invitat în serialul Days of Our Lives, unul dintre cele mai longevive din istoria televiziunii americane.

Van Dyke a devenit astfel cel mai vârstnic actor premiat vreodată cu un Premiu Emmy Daytime, după ce stabilise recordul pentru cea mai vârstnică nominalizare.

Deşi cariera sa a atins apogeul în anii 1960 – când a jucat în Bye Bye Birdie, Mary Poppins şi Chitty Chitty Bang Bang – el a jucat anul trecut în 4 episoade ale serialului Days of Our Lives. Serialul a fost reluat de platforma de streaming Peacock după ce fusese anulat în 2022. Serialul a fost difuzat până atunci fără întreruperi de televiziunea NBC din 1965.

Tot anul trecut Van Dyke a stabilit recordul pentru cel mai vârstnic participant care a apărut în reality show-ul Cântărețul Mascat („The Masked Singer”), extrem de popular în Statele Unite.

În martie 2023 el a fost implicat într-un accident de mașină, intrând cu autoturismul său Lexus într-o poartă după ce a pierdut controlul volanului. Deşi învineţit şi însângerat, starul pare să fi suferit doar „răni minore”, a declarat atunci poliţia din Malibu, orășelul din California în care a avut loc accidentul.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe noutăți din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro