Sari direct la conținut

„Cel mai bun serial la care nu te uiți” a fost anulat după doar două sezoane

HotNews.ro
Ansel Elgort in serialul „Tokyo Vice”, Foto: Endeavor Content / Album / Profimedia Images
Ansel Elgort in serialul „Tokyo Vice”, Foto: Endeavor Content / Album / Profimedia Images

„Tokyo Vice”, unul dintre cele mai apreciate seriale difuzate de HBO Max în ultimii doi ani, a fost anulat după doar două sezoane în condițiile în care nu a reușit să înregistreze ratinguri pe măsură, relatează Deadline.

„Este cel mai bun serial la care nu te uiți”, titra fără echivoc revista Variety în data de 8 februarie a acestui an, când a avut premiera celui de-al doilea sezon al Tokyo Vice, un serial despre povestea reală a jurnalistului de investigație american Jake Adelstein, care se mută în 1999 la Tokyo și devine primul jurnalist străin al unuia dintre marile ziare japoneze.

„Luat sub aripă de un detectiv veteran al unității pentru crimă organizată, Adelstein se scufundă în lumea întunecată și periculoasă a yakuza în timp ce trăiește într-un oraș cu mottoul oficial: ‘Crime nu au loc în Tokyo’”, notează descrierea oficială a serialului filmat în Japonia.

Comentariul făcut de revista Variety odată cu lansarea celui de-al doilea sezon al serialului a venit în condițiile în care ratingurile acestuia au rămas constant dezamăgitoare, în pofida recenziilor foarte bune. De exemplu, pe agregatorul Rotten TomatoesTokyo Vice are o rată a aprobare de 89% din partea criticilor de film și de 92% de la spectatorii de rând.

Pe IMDb, unde poate vota toată lumea, serialul are nota medie 8 / 10 din aproape 50.000 de recenzii, la fel ca pe Metacritic, un alt agregator de recenzii cunoscut.

La sfârșitul lunii martie jurnaliștii de la site-ul de specialitate FandomWire se întrebau la rândul lor „De ce nu se uită nimeni la Tokyo Vice, deși e unul dintre cele mai bune seriale făcute vreodată?”.

Printre concluziile pe care le-au tras a fost că serialul a trecut pur și simplul pe sub radarul multor spectatori în condițiile în care a beneficiat de un buget de publicitate limitat comparativ cu alte seriale produse de Warner Bros. Discovery pentru platforma sa de streaming HBO Max, noua platformă Max, dar și a saturării de pe piața de streaming.

Consensul analiștilor din industrie a fost că, deși ratingurile Tokyo Vice nu au fost chiar dezastruoase, ele nu s-au ridicat niciodată la înălțimea serialului.

Serialul „Tokyo Vice”, anulat după al doilea sezon apărut anul acesta

Anunțul oficial privind anularea seriei criminaliste a fost făcut sâmbătă la un eveniment organizat la Los Angeles la care au participat Sarah Aubrey, directoarea Max pentru conținut original, J.T. Rogers, creatorul serialului, și Alan Poul, regizorul său.

Atât Aubrey, cât și Rogers, au caracterizat decizia drept una comună, creatorul Tokyo Vice exprimându-și recunoștința pentru faptul că a putut spune povestea lui Adelstein (jucat în serial de actorul american Ansel Elgort) pe parcursul a două sezoane.

„[Directorii Max] ne-au susținut indiferent cât de greu a fost. Nu doar că ne-au dat aceste două sezoane, dar ei au spus ‘da’ când le-am cerut să punem capăt sezonului cu o serie de întrebări, și au spus ‘da’ când le-am cerut două episoade suplimentare pentru a putea ateriza avionul așa cum și-a imaginat dintotdeauna J.T.”, au declarat într-un comunicat Poul și Rogers.

„Știm că avem mai multe povești de spus. Vom vedea bineînțeles ce rezervă viitorul, dar suntem recunoscători că am putut spune această poveste pe Max până acum”, au mai declarat ei, exprimându-și speranța că serialul va fi reluat la un moment dat.

Cele două sezoane ale Tokyo Vice pot fi urmărite în continuare pe Max, platforma de streaming lansată și în România chiar luna trecută pentru a înlocui acum defuncta HBO Max.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro