Sari direct la conținut

Cele mai scumpe divorțuri din istoria recentă

HotNews.ro
Jeff Bezos si noua sa cucerire, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia
Jeff Bezos si noua sa cucerire, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

De multe ori un divorț devine o știre din cauza banilor mulți implicați. Uneori sumele nu sunt dezvăluite public, alteori însă transparența e totală. Cum a fost și în cazul fondatorului Amazon Inc. Jeff Bezos. Cel mai bogat om din planetei în acel moment, a achitat fostei soții 38,3 miliarde de dolari la finalizarea procedurii, în 2019.

Sfârșitul căsătoriei de 27 de ani a lui Bill și Melinda Gates e un caz în care sumele nu au fost dezvăluite. Când cei doi au divorțat (august 2021), Gates avea aproximativ 152 de miliarde de dolari. Deși condițiile exacte ale divorțului nu au fost dezvăluite public, media americană a scris că cei doi și-au împărțit în mod egal banii, adică fiecare s-a ales cu 76 de miliarde.

Jeff Bezos și MacKenzie Scott

Deoarece fondatorul Amazon Inc. Jeff Bezos era cel mai bogat om din lume la acea vreme, se cuvine ca divorțul său să fie unul dintre cele mai scumpe din lume. Fosta lui soție, MacKenzie Scott, a primit în cele din urmă 38,3 miliarde de dolari când divorțul a fost finalizat în 2019. (Deoarece partea ei era în principal în acțiunile Amazon, cifra a variat puțin, în funcție de valoarea acțiunilor când este estimată. Inițial a fost estimat la între 35 și 36 de miliarde de dolari). Pe măsură ce despărțirile miliardarului se desfășoară, aceasta a fost destul de amiabilă – cuplul a făcut schimb de mesaje de apreciere reciprocă pe Twitter – și a fost rezolvată rapid în afara instanței.

Alec și Jocelyn Wildenstein

Alec Wildenstein este un negustor de artă născut în Franța, crescut în America și proprietar de cai de curse. Soția lui, Jocelyn, a fost o pacientă frecventă a medicilor plasticieni (era poreclită „Catwoman” ). Au avut o viață relativ liniștită, până la mijlocul anilor ’90, când au decis să divorțeze. Finalizat în 1999, după ani de negocieri, acordul i-a acordat lui Jocelyn 2,3 miliarde de dolari, plus 100 de milioane de dolari pentru următorii 13 ani. Suma finală a ajuns la 3,8 miliarde de dolari.

Rupert și Anna Murdoch

După trei decenii și trei copii împreună, magnatul mass-media Rupert Murdoch – președinte executiv al News Corp (NWS) și co-președinte al Fox Corporation (FOX) – și soția sa, Anna, născută Anna Torv, au hotărât să se despartă. El s-a recăsătorit după 17 zile cu jurnalistul TV Wendi Deng. Ea a mai așteptat 6 luni, dar s-a măritat mai bogată cu 1,7 miliarde de dolari.

Bill și Sue Gross

Divorțul dintre „Bond King” Bill Gross, cofondatorul Pacific Investment Management Company (PIMCO) și Sue, soția sa a fost și el foarte costisitor. Toate bunurile au fost împărțite prin instanță- de la casa lor din Laguna Beach (evaluată la 36 de milioane de dolari), până la pictura lui Picasso (vândută ulterior pentru 35 de milioane de dolari) sau trioul de pisici de companie. Sue s-a ales cu Picasso și pisicile, pe lângă astea ea primind și 1,3 miliarde de dolari.

Bernie Ecclestone și Slavica Radić

Finalizat în 2009, acordul de divorț i-a oferit lui Radić 730 de milioane de lire sterline, în jur de 1,2 miliarde de dolari pe atunci. A fost un divorț pe cale amiabilă și oarecum neobișnuit, deoarece ea îi mai dă lui aproximativ 100 de milioane de dolari pe an, ceea ce reflectă faptul că multe dintre bunurile lui erau de fapt pe numele ei din considerente fiscale.

Harold Hamm și Sue Ann Arnall

Începută în 2012, procedura de divorț dintre președintele și CEO-ul Continental Resources (CLR), Harold Hamm, și soția sa, Sue Ann Arnall, a durat trei ani. În cele din urmă, un tribunal districtual din Oklahoma a decis ca Hamm să plătească un miliard de dolari în numerar și active. El i-a scris un cec de 974,8 milioane de dolari. Ea l-a primit, dar după circa un an a vrut să mai primească și alți bani. La recurs a pierdut, instanța motivând că acceptase cecul inițial.

Steve și Elaine Wynn

El- co-fondatorul conglomeratului de cazinouri Wynn Resorts (WYNN). Ea- marea lui iubire, până când el a decis să divorțeze. Elaine a primit 11 milioane de acțiuni din acțiunile Wynn Resorts plus alte 900 de milioane USD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro