Sari direct la conținut

Certificatele digitale COVID, marcate în funcție de doza de vaccin și în România / Elementele noi care vor apărea pe documente

HotNews.ro
Platforma certificat COVID, Foto: Hotnews
Platforma certificat COVID, Foto: Hotnews

Au fost implementate și în România noile marcaje pe certificatele digitale UE COVID, în funcție de doza de vaccin, conform noilor norme europene de codificare, anunță Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Noul cadru de reglementare european va asigura unitar, în toate țările, diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel:

  • 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze;
  • 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Începând cu 24 decembrie, pe certificatele digitale UE privind COVID-19 emise în România pentru certificatele de vaccinare ale persoanelor care au o doză Johnson&Johnson se schimbă marcajul european pentru diferențierea dozelor suplimentare de rapel. Autoritățile le recomandă persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1.

Până în 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

Comisia Europeană a anunțat în 21 decembrie că certificatele COVIDD emise în blocul comunitar vor fi valabile doar 9 luni fără o doză booster a unui vaccin împotriva coronavirusului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro