Sari direct la conținut

Chirurgul de la Spitalul Militar, cu 29 de acuzații de luare de mită, și-a recunoscut faptele la DNA. Ce pedeapsă va primi

HotNews.ro
Sediul DNA, Foto: Victor Cozmei / HotNews.ro
Sediul DNA, Foto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Alexandru Săvulescu, fostul șef al Secției Chirurgie generală II de la Spitalului Militar „Dr. Carol Davila”, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA prin care a admis că a luat mită de la 29 de persoane în anul 2022, anunță vineri, 28 iunie, Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Medicul colonel Alexandru Săvulescu a recunoscut că a luat mită în bani peste 10.000 de euro, bijuterii în valoare de 6.515 lei și alte produse, în schimbul unor operații chirurgicale și examene de specialitate pentru persoane apropiate, mai scrie în comunicatul de presă al DNA.

Prin acordul semnat cu DNA, el a acceptat o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, printre care și cel de a ocupa funcția, de a-și exercita profesia.

Procurorii DNA au decis și confiscarea unor sume de bani, în lei şi valută, despre care există suspiciunea că nu pot fi justificate.

„Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Militar București, între altele, cu propunerea de a se dispune, alăturat confiscării speciale a sumelor obiect al infracțiunii de corupție, și confiscarea extinsă a sumelor de 31.480,64 lei, 113.828,75 euro și 30.000 usd stabilite a avea caracter nejustificat, ce au fost depuse/transferate în contul unic prev. de art. 27 din Legea nr. 318/2015 deschis de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, respectiv în subconturile bancare deschise la o unitate bancară, pe numele inculpatului și la dispoziția organelor judiciare”, scrie în comunicat.

Alexandru Săvulescu a fost acuzat și plasat sub control judiciar de către DNA în septembrie 2022.

INTERVIURILE HotNews.ro