Sari direct la conținut

Chirurgul Gheorghe Burnei a fost retinut pentru 24 de ore

HotNews.ro
Gheorghe Burnei, Foto: Agerpres
Gheorghe Burnei, Foto: Agerpres

Seful sectiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost retinut de procurorii de la Parchetul Capitalei pentru 24 de ore, urmand ca duminica sa fie prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva, informeaza Mediafax.

Medicul a fost retinut dupa ce a fost audiat mai multe ore, acesta participand anterior la perchezitiile facute sambata la imobilele pe care le detine si la biroul sau.

„Niciodata nu am luat bani pentru operatii”, a declarat Gheorghe Burnei cand a ajuns la Spitalul Marie Curie pentru a participa la perchezitii, refuzand sa faca alte precizari.

Procurorii de la Parchetul Capitalei anunta ca dosarul lui Gheorghe Burnei vizeaza comiterea a 17 fapte de coruptie, in perioada octombrie – noiembrie 2016, primul denunt fiind facut a data de 28 septembrie.

Potrivit surselor citate, este vorba despre 17 persoane, parinti ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani. De asemenea, investigatiile vizeaza si realizarea unor operatii neautorizate carora ar fi fost supusi mai multi copii, au precizat surse judiciare.

Surse judiciare au declarat ca in dosar au fost audiati parintii care ar fi dat bani pentru interventiile chirurgicale si mai multe persoane care au colaborat, la un moment dat, cu medicul.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, anunta ca a discutat cu presedintele Colegiului Medicilor privind informatiile aparute in spatiul public in legatura cu operatiile experimentale pe care le-ar fi facut Gheorghe Burnei, acesta precizand ca institutia nu a primit sesizari.

„Am transmis ieri o adresa catre Presedintele Colegiului Medicilor din Romania pentru a intelege daca au existat plangeri referitor la cazurile profesorului Burnei si cum au fost ele solutionate. Din discutia telefonica pe care am avut-o azi dimineata cu dr. Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor – institutia care oficial este cea indreptatita sa evalueze (si prin asta sa previna) astfel de cazuri -, se pare ca nu a existat nicio astfel de sesizare catre Colegiu. Vor reveni cu detalii la inceputul saptamanii. Avem asadar doua posibilitati: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problema de coruptie (pe care, desigur, trebuie sa o lamureasca). Fie avem o problema grava de sistem, de functionare si de incredere in cateva institutii cheie”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro