Sari direct la conținut

Christine Boisson, actrița devenită celebră după ce a jucat în filmul-cult „Emmanuelle”, a murit de o boală pulmonară

HotNews.ro
Christine Boisson, actrița devenită celebră după ce a jucat în filmul-cult „Emmanuelle”, a murit de o boală pulmonară
Christine Boisson la Cannes în anul 1990: Jacques DEMARTHON / AFP / Profimedia

Actrița Christine Boisson, care a debutat în cinematografie în pelicula „Emmanuelle”, a murit luni la vârsta de 68 de ani din cauza unei boli pulmonare, a potrivit France Presse și France Bleu.

Ea s-a alăturat stelelor și aș vrea să fie amintită cu grație, pentru că a fost o actriță grațioasă”, a declarat fiica sa Juliette Kowski pentru AFP.

Tânăr model, ea a fost angajată la vârsta de 17 ani de regizorul Just Jaeckin pentru a o interpreta pe Marie-Ange, o adolescentă care a devenit celebră pentru o scenă erotică în filmul cult „Emmanuelle” din 1974.

În anii 1970, ea a mai interpretat o serie de roluri, multe dintre ele cu secvențe de nuditate, apoi a început să refuze sistematic acest gen de apariții și s-a dedicat teatrului.

Născută la Salon-de-Provence (Bouches-du-Rhône) și formată la Conservator, actrița a jucat în aproximativ cincizeci de filme regizate de Alain Robbe-Grillet, Yves Boisset, Claude Lelouch, Olivier Assayas, Philippe Garrel și Laetitia Masson, iar mai recent alături de Maïwenn în „Le bal des actrices”.

Christine Boisson, portret din 1985. FOTO: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

În 2010, această actriță, care se declarase în presă victimă a unui incest matern, a încercat să sară de la fereastră. De atunci, ea nu a mai activat aproape deloc și suferea de un sindrom pulmonar, o „boală a fumătorului”, potrivit fiicei sale.

INTERVIURILE HotNews.ro