Sari direct la conținut

Christine Lagarde îl invită pe Trump într-o „vizită” la BCE după ce miliardarul a spus că guvernatorii de bancă centrală vin „o dată pe lună la birou” pentru a „arunca o monedă în aer”

HotNews.ro
Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, Foto: Daniel Roland / AFP / Profimedia Images
Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, Foto: Daniel Roland / AFP / Profimedia Images

Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, i-a propus marţi candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump să vină la sediul BCE de la Frankfurt pentru a vedea cât de grea este munca unui guvernator de bancă centrală, după criticile lui Trump privind preşedintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

„Ar trebui să vină în vizită pe la noi. Am mii de oameni care muncesc din greu, economişti, jurişti, informaticieni, şi pot să vă asigur că muncesc din greu în fiecare zi, nu doar odată pe lună”, a spus Christine Lagarde.

Cu prilejul unui eveniment organizat la începutul acestei luni, Trump a afirmat că postul de preşedinte al Fed este „cea mai bună slujbă din cadrul sectorului guvernamental. Vii la birou odată pe lună, arunci o monedă în aer şi toată lumea vorbeşte despre tine ca despre un zeu”. Trump este un critic deschis al lui Jerome Powell pentru alegerile sale în materie de politică monetară, chiar dacă Trump este cel care l-a numit pe Jerome Powell în postul de preşedinte al Fed.

Lagarde a mai spus că angajaţii BCE fac o treabă excelentă în susţinerea celor care iau decizii de politică monetară. „Apărăm şi ne batem pentru moneda euro la fel cum Fed apără dolarul şi sunt sigur că Jerome Powell are o viziune similară cu privire la munca sa”, a mai spus Lagarde.

INTERVIURILE HotNews.ro