Sari direct la conținut

Ciolacu anunță investiții în bazele sportive de la Izvorani și Lia Manoliu. Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, premiate ca medaliate olimpice

HotNews.ro
Sabrina Voinea. Foto: Imago via Golazo.ro
Sabrina Voinea. Foto: Imago via Golazo.ro

„Am aprobat toate actele investiției în baza Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) din Izvorani și reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic, a anunțat joi premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a trecut în revistă investițiile din ultimii 2 ani și proiectele în derulare.

La începutul ședinței de Guvern de joi, premierul a mulțumit sportivilor olimpici români pentru cele 8 medalii de până acum câștigate la Paris și a trecut în revistă investițiile în bazele sportive din ultimii 2 ani.

„În ultimii doi ani, statul a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive și 16 bazine de înot. Iar în derulare sunt alte 380 de obiective pentru care am alocat 1 miliard de euro”, a spus Ciolacu.

Acesta a vorbit și despre fondul de premiere pentru olimpici, care le va include și pe gimnastele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu.

„Știu că Loteria Română a virat deja către Comitetul Olimpic și Sportiv Român 1,5 milioane de lei, din campania Lozul TEAM Romania. Sunt bani cu care completăm fondul de premiere pentru medaliații olimpici și aici includem, așa cum am promis, și pe cele două gimnaste, Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu. Ambele merită asta din plin”, a spus premierul.

Guvernul va aproba joi și o ordonanță care vizează finanțarea cu bani de la buget a cluburilor sportive private de copii și juniori.

„Altă decizie importantă de azi este să sprijinim dezvoltarea activității sportive la nivel de copii și juniori. Oferim cluburilor sportive private posibilitatea de a beneficia de finanțări de la stat cu o condiție exclusivă: banii să fie folosiți strict pentru activități sportive cu copiii și juniorii”, a mai spus premierul.

Alocarea de bani publici pentru copiii și juniorii din cadrul cluburilor sportive de drept privat va ține cont de norme și criterii de selecție specifice fiecărei ramuri de sport, implementate de federațiile sportive naționale, potrivit unui proiect de Ordonanță de Guvern.

Scopul acestui sprijin financiar este descoperirea tinerelor talente, care integrate în sistemul competițional adecvat, să obțină performanțe sportive la nivel național și internațional, argumentează Guvernul.

INTERVIURILE HotNews.ro