Sari direct la conținut

Ciolacu: Exclud categoric toate speculațiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti creșteri de taxe

HotNews.ro
Ciolacu: Exclud categoric toate speculațiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti creșteri de taxe
Marcel Ciolacu Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premierul Marcel Ciolacu a negat marți că Guvernul ar pregăti creșteri de taxe, subliniind că nu există niciun pachet cu astfel de măsuri fiscale care să fi fost discutat în Guvern sau în Coaliție. „Deciziile se iau în Guvern! Orice altă cale de a arunca pe piață inițiative personale, fără o validare politică prealabilă în Coaliție, reprezintă o abatere pe care nu o vom lăsa nesancționată!”, a spus premierul.

Premierul a reacționat marți pe pagina de Facebook după ce Profit.ro a scris că Guvernul are în vedere majorarea impozitului pe dividende de la 8% la 10% și eliminarea facilităților din domeniul construcțiilor.

„Exclud categoric toate speculațiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti creșteri de taxe. Exclus! Nu există niciun pachet cu astfel măsuri fiscale care să fi fost discutat în Guvern sau în Coaliție! Din acest motiv, le-am cerut miniștrilor să nu mai avanseze nicio propunere fiscală în Guvern fără o consultare prealabilă cu mediul de afaceri și cu societatea civilă”, a declarat Ciolacu.

În plus, premierul le-a solicitat miniștrilor să fie mai atenți la comunicarea pe acest subiect.

„Nimeni nu are dreptul să-și dea cu părerea despre tot felul de fantezii fiscale sub sigla Guvernului României! Deciziile se iau în Guvern! Orice altă cale de a arunca pe piață inițiative personale, fără o validare politică prealabilă în Coaliție, reprezintă o abatere pe care nu o vom lăsa nesancționată!”, a spus Ciolacu.

Profit.ro: Guvernul vrea să crească impozitul pe dividende la 10% și să elimine facilitățile din construcții / Ministerul Finanțelor neagă informațiile

Reacția premierului a venit după ce Profit.ro a scris că Guvernul are în vedere majorarea impozitului pe dividende de la 8% la 10% și eliminarea facilităților din domeniul construcțiilor, măsuri care ar fi deja introduse într-un document oficial redactat la nivelul Guvernului.

Ministerul Finanțelor a venit cu un punct de vedere în care neagă informația Profit.ro.

„Referitor la informațiile apãrute în spațiul public cu privire la intenția Guvernului de a majora taxe și impozite, precum și de a elimina anumite facilitãți fiscale, Ministerul Finanțelor precizeazã cã informațiile prezentate provin dintr-un document vechi de lucru și nu reprezintã planurile actuale ale Guvernului.

În acest moment, Ministerul Finanțelor se aflã în dialog cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluții care sã ducã la dezvoltarea economicã, precum și la alinierea la principiile economice asumate ca membru al UE, fãrã însã a fi stabilite un set de mãsuri care sã facã obiectul unei reforme fiscale.

De asemenea, precizãm faptul cã orice schimbare fiscalã semnificativã va fi anunțatã oficial și va face obiectul unor dezbateri publice cu mediul de afaceri și societatea civilã înainte de a fi adoptatã în Guvern”, spune MF.

INTERVIURILE HotNews.ro