Sari direct la conținut

Clienții Hidroelectrica își vor putea plăti facturile online cu cardul, prin aplicație și pe site / Compania a semnat contractul cu PayU

HotNews.ro
Clienții Hidroelectrica își vor putea plăti facturile online cu cardul, prin aplicație și pe site / Compania a semnat contractul cu PayU
Hidroelectrica Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Hidroelectrica a semnat cu PayU contractul pentru furnizarea de servicii de plată cu cardul pentru clienții finali, anunță compania de energie într-un comunicat. Hidroelectrica, cel mai mare producător și furnizor de energie din România, are peste 500.000 de clienți finali și a lansat aplicația iHidro în toamna anului trecut, fără funcția de plată online cu cardul a facturilor.

Contractul, adjudecat ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziție sectorială la care au participat trei ofertanți – PayU, asocierea formată din CEC Bank – Europayment Services și NETOPIA Financial Services, are o valoare de 3,5 milioane lei și include servicii de plată prin aplicația proprie a companiei, iHidro, inclusiv pentru versiunea de mobil, precum și prin site-ul oficial, hidroelectrica.ro.

La 30 iunie 2024, compania avea 590.898 de clienți, din care 565.306 casnici, potrivit raportului financiar al companiei aferent primului semestru din acest an.

Noile servicii de plată vor îmbunătăți accesibilitatea și comoditatea platformelor digitale ale Hidroelectrica, oferind clienților o modalitate sigură și ușoară de gestionare a plăților, spun reprezentanții companiei.

  • „Semnarea acestui contract marchează o etapă extrem de importantă în angajamentul nostru de a îmbunătăți experiența clienților prin digitalizare. Prin parteneriatul cu PayU, un lider în soluții de plată online, ne asigurăm că clienții Hidroelectrica beneficiază de metode de plată fluide, sigure și eficiente.
  • Acest lucru face parte din strategia noastră mai amplă de a crește eficiența operațională și de a continua să oferim soluții de energie verde adaptate cerințelor pieței din România. Suntem încrezători că aceste îmbunătățiri vor consolida satisfacția clienților nostri si vor face mai atractiva si sustenabila oferta Hidroelectrica”, a declarat Karoly Borbely, președintele directoratului Hidroelectrica.

Compania nu precizează cu exactitate când vor putea clienții să-și plătească facturile online cu cardul. Urmează ca aplicația iHidro să fie adaptată la noul procesator de plăți, după care Hidroelectrica va emite un ordin de execuție. De la emiterea ordinului, procesatorul de plăți va fi implementat în termen de 15 zile.

„Noua metodă de plată cu cardul, inclusiv integrarea cu Apple Pay și Google Pay, va aduce un plus de confort, asigurând o experiență rapidă și eficientă în gestionarea plăților facturilor de către clienții companiei”, se mai arată în comunicat.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România. Compania operează 187 de centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Compania acoperă, de asemenea, 13,09% din piaţa de furnizare din România.

INTERVIURILE HotNews.ro