Sari direct la conținut

Cod galben de averse până duminică la prânz în jumătate de țară / Ploi în majoritatea regiunilor până luni / Prognoza meteo pentru București

HotNews.ro
Cod galben de averse până duminică la prânz în jumătate de țară / Ploi în majoritatea regiunilor până luni / Prognoza meteo pentru București
Ploaie torențială / Fotografie ilustrativă / Sursa: Shutterstock.com

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare meteo de ploi moderate valabilă până luni dimineață în majoritatea regiunilor și un cod galben de averse valabil în jumătatea estică a țării până duminică la prânz.

Informare meteo de ploi moderate cantitativ

Informarea este valabilă în intervalul de sâmbătă, ora 10:00 – luni, ora 10:00.

Sâmbătă va ploua în majoritatea regiunilor, iar duminică și duminică spre luni mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp.

Cod galben de averse însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

De sâmbătă, ora 15:00, până duminică, ora 12:00, în Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, izolat însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Îndeosebi în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Prognoza meteo pentru București

De sâmbătă dimineață și până duminică dimineață, vremea se va menține caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și, posibil, descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14-15 grade.

De duminică dimineață și până luni dimineață vremea se va răci și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22-23 de grade, iar cea minimă de 10-12 grade.

INTERVIURILE HotNews.ro