Sari direct la conținut

Cod roșu de caniculă în București și opt județe. Temperaturi maxime de 39 de grade

HotNews.ro
Numărul judeţelor aflate sub avertizare cod roşu de caniculă creşte duminică, fiind afectată şi Capitala, scrie News.ro. Meteorologii precizează că la începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.
Cod roșu de caniculă în București și opt județe. Temperaturi maxime de 39 de grade
Caniculă în România: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Un cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat este valabil duminică pentru Banat, sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei, unde valul de căldură se va menţine, dar va diminua ca intensitate

În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 şi 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi, precizează ANM.

Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei şi local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, precizează meteorologii.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Tot duminică, este valabilă o avertizare cod roşu, ANM anunţând val de căldură persistent şi intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, precum şi în municipiul Bucureşti.

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, precum şi în municipiul Bucureşti, valul de căldură va fi persistent şi intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (noapte tropicală), conform meteorologilor.

Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

La începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

Cum va fi vremea în București

Valul de căldură va fi intens și persistent în București. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

INTERVIURILE HotNews.ro