Sari direct la conținut

Compania Pernod Ricard a continuat să vândă gin și whisky în Rusia / Un ONG cere boicotarea Beefeater în semn de solidaritate cu Ucraina

HotNews.ro
Britanicii si ucrainenii fac apel la boicotarea Beefeater , Foto: Maja Smiejkowska for Ukraine Solidarity Project / Shutterstock Editorial / Profimedia
Britanicii si ucrainenii fac apel la boicotarea Beefeater , Foto: Maja Smiejkowska for Ukraine Solidarity Project / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un ONG dedicat solidarității cu Ucraina face apel la boicotarea ginului Beefeater după ce proprietarul său francez Pernod Ricard a reluat vânzarea emblematicului brand britanic către Rusia, relatează The Guardian.

Din septembrie, compania franceză Pernod Ricard a exportat băuturi spirtoase în Rusia – inclusiv Beefeater Gin și Jameson – în valoare de zeci de milioane de dolari, potrivit Ukraine Solidarity Project, o rețea neguvernamentală formată din cetățeni internaționali și ucraineni care încearcă să sprijine Ucraina.

Potrivit grupului, firma franceză Pernod Ricard a încetat să exporte vodcă Absolut în Rusia în aprilie 2023. Cu toate acestea, ei susțin că firma nu a oprit vânzarea celorlalte mărci ale sale către Rusia.

„Până când Pernod-Ricard va face ceea ce trebuie și nu-l mai va mai servi pe Putin, facem apel la boicotarea Beefeater și a celorlalte mărci ale lor, în solidaritate cu curajoșii ucraineni care își riscă viața pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși. Compania încearcă să strecoare acest brand britanic emblematic înapoi pe rafturile Rusiei lui Putin și, prin aceasta, sprijină războiul său brutal împotriva Ucrainei. E atât de josnic”, a spus Nick Martlew, directorul pentru Regatul Unit al Ukraine Solidarity Project.

Urmărește ultimele evoluții din a 426-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

„Rațiunea, înapoi!” Un newsletter despre alegeri în care jurnalistul Gabriel Bejan explică ce se întâmplă în această perioadă politică.
Dincolo de breaking news, confuzie și dezinformare, în fiecare marți și vineri.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro