Sari direct la conținut

Comunitatea AI Ambassadors din București explorează utilizarea inteligenței artificiale în scenarii din lumea reală

Comunitatea AI Ambassadors din București explorează utilizarea inteligenței artificiale în scenarii din lumea reală
AI Ambassador Foto: Microsoft

O nouă inițiativă promițătoare se conturează în mediul de business din București: Comunitatea AI Ambassadors. Acest proiect de colaborare reunește experți în tehnologie și profesioniști din diverse industrii pentru a explora cum se aplică inteligența artificială (AI) în lumea reală. Evenimentul de lansare, susținut de Microsoft România la finalul lunii mai, a reunit aproximativ 120 de participanți pasionați de AI, interesați să aprofundeze potențialul inteligenței artificiale prin intermediul unor prezentări, discuții și sesiuni de brainstorming. Comunitatea cultivă spiritul de colaborare și creștere,  fiind deschisă oricărui profesionist interesat de AI, indiferent de pregătirea sau nivelul de experiență.

AI pentru eficientizarea sectorului public

Evenimentul a prezentat impactul pe care îl poate avea inteligența artificială în eficientizarea proceselor de lucru din sectorul public. Printre exemple se numără fluidizarea procedurilor de achiziții publice, susținerea investigațiilor financiare, simplificarea procesului de elaborare a reglementărilor și îmbunătățirea serviciilor de asistență pentru cetățeni. Scenariile de testare au inclus un reprezentant al unui centru de relații cu cetățenii, un auditor financiar sau un ofițer de achiziții publice care utilizează Copilot –  un asistent AI dezvoltat de Microsoft –  pentru a-și gestiona sarcinile zilnice. Copilot poate acționa ca un agent de planificare a zilei, poate procesa cereri de asistență, poate analiza date, poate rezuma întâlniri, poate crea prezentări și poate prioritiza chiar și e-mailurile necitite.

Transformarea mediului de business cu GenAI

În România, Banca Transilvania a fost protagonista unui mare succes în ceea ce privește utilizarea soluției de GenAI dezvoltată de Microsoft. Aproape 95.000 de vizitatori unici au folosit de peste 330.000 de ori în decurs de cinci luni opțiunea AI Search pe Întreb BT, care are la bază Azure OpenAI Service. Întreb BT este o platformă online, concepută ca un motor de căutare, cu peste 2.000 de întrebări și răspunsuri despre banking, iar integrarea inteligenței artificiale a crescut accesibilitatea la informațiile despre produse, servicii și soluții de self-banking.

Un alt exemplu este Akbank, una dintre cele mai mari bănci din Turcia. Compania a folosit Azure OpenAI Service pentru a-și transforma serviciul de asistență pentru clienți, îmbunătățind semnificativ atât experiența angajaților, cât și pe cea a clienților. Anterior, angajații erau nevoiți să navigheze într-o amplă bază de informații, formată din 10.000 de articole, pentru a putea răspunde întrebărilor clienților. Acum, un chatbot AI se ocupă de aceste interacțiuni, generând răspunsuri precise în 90% din cazuri. Acest lucru le permite reprezentanților serviciului de asistență pentru clienți să aloce timp prețios pentru a rezolva probleme mai complexe.

Serviciile medicale, revoluționate de AI

Sectorul medical este un alt segment în care GenAI face progrese semnificative. În contextul estimării, până în 2030, a unui deficit de personal, 84% dintre executivii din domeniul serviciilor de sănătate consideră că AI va revoluționa modul în care vor accesa informațiile. Azure OpenAI oferă o gamă largă de aplicații în domeniul medicinei, de la informații personalizate despre pacienți, până la programarea consultațiilor și suport pentru decizii de natură clinică. De asemenea, AI poate simplifica sarcinile administrative, permițându-le medicilor să dedice mai mult timp interacțiunilor cu pacienții. De exemplu, instrumentele bazate pe AI pot realiza sinteze ale consultațiilor dintre pacient și medic, ajutându-i pe medici să eliminând astfel timp petrecut pe formalități birocratice. În concluzie, AI permite optimizarea atât a experienței pacienților, cât și a angajaților și personalului medical, accelerând, în același timp, cercetarea și inovarea și facilitând tranziția către agilitatea unei companii orientate spre viitor.

În România, Regina Maria a fost primul furnizor de servicii medicale din țară care a introdus inteligența artificială în laborator și imagistică, o inovație care sprijină munca medicilor, dar are și un impact asupra acurateței și a timpului de comunicare a rezultatelor către pacienți.

Sistemul educațional evoluează cu inteligența artificială

Probabil sectorul cu cel mai mare potențial de transformare cu ajutorul inteligenței artificiale este cel educațional. Pe măsură ce viitorul pieței muncii necesită noi competențe, tot mai mulți lideri confirmă necesitatea de a pregăti angajații pentru o lume orientată spre AI. Work Trend Index 2023 evidențiază faptul că 82% dintre lideri consideră că angajații vor avea nevoie de noi abilități, iar gândirea analitică, flexibilitatea și inteligența emoțională vor fi cele mai căutate aptitudini.

Același studiu arată că 72% dintre profesori se confruntă cu dificultatea de a-și desfășura în mod complet activitatea zilnică din cauza lipsei de timp; 77% ar folosi AI dacă aceasta ar ajuta la conservarea nivelului de energie pe parcursul zilei de lucru, în timp ce 56% sunt îngrijorați de faptul că este nevoie de o curbă mare de învățare pentru a utiliza AI în activitatea lor.

România: Un potențial hub european de inteligență artificială

România are șansa de a deveni un hub european de inovare în domeniul inteligenței artificiale, care să exporte soluții de AI pe toate piețele. Comunitatea de lideri în domeniul AI urmărește să se folosească de puterea ecosistemului de business  pentru a stimula furnizarea de soluții AI valoroase, pentru a accelera creșterea, pentru a construi o platformă de partajare, învățare și inspirație în ceea ce privește soluțiile AI, precum și pentru a inova împreună, într-un climat sigur pentru afaceri și bazat pe încredere.

Inteligența artificială facilitează în prezent dezvoltarea companiilor într-un mod cu totul inovator, de aceea noi, la Microsoft, susținem Comunitatea AI Ambassadors și sprijinim membrii comunității să devină specialiști în AI. Potențialul AI poate transforma scenariile de utilizare în întreaga organizație, iar cu Microsoft Copilot aducem puterea generativă AI pentru toți, la locul de muncă și în viața de zi cu zi. Trăim cu adevărat într-o eră fascinantă pentru dezvoltarea tehnologică a companiilor”, a declarat Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft România și Moldova.

Articol susținut de Microsoft