Sari direct la conținut

Conference League: Universitatea Craiova pierde cu Maribor – Oltenii au jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică / Echipele românești nu marchează într-o seară de coșmar

HotNews.ro
Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia
Constantin Gâlcă Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES / imago sportfotodienst / Profimedia

Universitatea Craiova a pierdut prima manșă a turului doi preliminar al UEFA Conference League, contra celor de la Maribor, scor 2-0. Formația antrenată de Costel Gâlcă a jucat mai bine de o repriză în 10 oameni, după eliminarea lui Maldonado.

>> Conference League: CFR Cluj, doar o remiză în duelul cu Neman Grodno – Calificarea se joacă la Gyor / Final cu scandal în Gruia după ce ardelenii au cerut două penalty-uri

NK Maribor – Universitatea Craiova 2-0

Formația gazdă a controlat partida și a fost aproape de a deschide scorul în minutul 4.

Ziga Repas a recuperat o minge de la Alexandru Mitriță, a pătruns în careu și a șutat la poartă, însă Laurențiu Popescu a respins peste poartă.

Craiova a dat replica nouă minute mia târziu prin Andrei Ivan. Atacantul oltenilor a primit o centrare bună de la Nicușor Bancu, a reluat mingea cu capul, dar aceasta s-a scurs pe lângă poarta adversă.

La faza imediat următoare, Sirvys și-a încercat norocul din afara careului, balonul s-a dus însă pe lângă poarta lui Popescu.

În minutul 31, Craiova a rămas în inferioritate numerică. Maldonado a greșit și l-a faultat pe Beugre din postura de ultim apărător. Arbitrul nu l-a iertat și l-a eliminat.

Maribor a avut un gol anulat în prelungirile primei reprize. Beugre a marcat, după o fază de contraatac, dar atacantul slovenilor se afla în ofsaid când a primit pasa.

În a doua repriză, slovenii au continuat să controleze jocul, iar Jan Repas a deschis scorul în minutul 57, după ce a fost servit excelent de Ilicic.

Gazdele puteau face 2-0 în minutul 69, însă Popescu a respins în primă instanță de sub bară, iar Karic a irosit o șansă uriașă din doar doi metri.

Arnel Jakupovic a stabilit scorul final al partidei în minutul 88.

Returul este programat pe data de 1 august, pe stadionul Ion Oblemenco.

>> Europa League: Corvinul Hunedoara, încă un rezultat onorabil – Hunedorenii, remiză albă cu vicecampioana Croației

INTERVIURILE HotNews.ro