Sari direct la conținut

Consiliul Concurenței vrea să vadă ce companii profită de inundații și cresc prețurile nejustificat

HotNews.ro
Bogdan Chiritoiu, Foto: AGERPRES
Bogdan Chiritoiu, Foto: AGERPRES

Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că va monitoriza prețurile produselor ce pot fi achiziționate de persoanele și familiile afectate de inundații din fondurile de sprijin alocate de către Guvern. Decizia vine după ce premierul Marcel Ciolacu a solicitat această monitorizare în ședința de guvern.

„Vom monitoriza îndeaproape evoluțiile pieței pentru a identifica companiile care profită de această situație de criză pentru a crește prețurile fără o justificare obiectivă, pentru a face înțelegeri anticoncurențiale sau pentru a-și folosi poziția superioară de negociere” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În cazul în care, autoritatea de concurență va constata încălcare a legii concurenței sau a legii privind combaterea concurenței neloiale (legea speculei), va interveni utilizând instrumentele pe care le are la dispoziție.

Reamintim că, Executivul a aprobat ca familiile și persoanele singure afectate de inundații să primescă suplimentar încă 15.000 de lei, pe lângă ajutorul deja acordat în valoare de 10.000 de lei. Cu aceste sume pot fi achiziționate bunuri de folosință îndelungată și combustibil solid și petrolier necesar pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde și a hranei.

Bunuri de folosință îndelungată reprezintă mobilier de strictă necesitate, obiecte sanitare, materiale de construcții și aparate electrocasnice (mașină de spălat rufe, aragaz/mașină de gătit, frigider/combină frigorifică, televizor).

INTERVIURILE HotNews.ro