Sari direct la conținut

Construiește un viitor mai sustenabil. Intră în competiția „Adoptă un Proiect” de la ING Bank România, care oferă finanțări în valoare de 315.000 de euro

Smile Media
Adoptă un proiect , Foto: ING
Adoptă un proiect , Foto: ING

Competiția „Adoptă un Proiect”, derulată de ING Bank România, continuă și în 2023. Instituțiile de învățământ care au idei creative, ce contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului, le pot transforma din plan în realitate la ediția din acest an. Adoptă un Proiect” așteaptă inițiative precum crearea de spații sustenabile pentru activitățile elevilor școlilor, grădinițelor și liceelor din România până pe 30 octombrie.

Suma totală pusă la dispoziție este de 315.000 euro, astfel fiecare inițiativă câștigătoare poate obține o finanțare de până la 50.000 euro pentru a putea fi pusă în aplicare.

Câștigătorii competiției vor fi anunțați până pe data de 27 noiembrie, după un proces de selecție și jurizare în care sunt implicați angajații ING Bank România.

Ce tip de proiecte pot fi înscrise în concurs

Inițiativele propuse de instituțiile de învățământ pot fi:

  • Crearea de spații verzi
  • Reamenajarea spațiilor din curtea școlii
  • Crearea de noi spații de întâlnire pentru elevi
  • Mecanisme de reciclare implementate în cadrul unității
  • Activități de educare în timpul programului “Săptămână Verde”
  • Idei creative care contribuie la reducerea amprentei de carbon
  • Idei care contribuie la îmbunătățirea mediului și a spațiului social pe care unitatea îl reprezintă.

„Școlile sunt primul spațiu în care tinerii au ocazia să experimenteze spiritul de comunitate, să înțeleagă importanța protejării interesului și spațiului comun. Tocmai de aceea ne dorim să contribuim la adaptarea școlilor spre un loc de învățare și întâlnire, care să aducă împreună comunitățile și să ajute la adaptarea la un mod de viață mai sănătos, a declarat Mihaela Ioniță, Director de Resurse Umane la ING Bank România.

Calendarul programului

Calendarul competiției cuprinde mai multe etape:

  • Perioada de înscriere: 9 octombrie – 30 octombrie 2023
  • Etapa de preselecție a proiectelor: 31 octombrie – 7 noiembrie 2023
  • Etapa de jurizare și interviuri cu aplicanții pentru stabilirea semifinaliștilor: 8 noiembrie – 17 noiembrie 2023
  • Anunțarea listei finale pentru etapa de votare: 20 noiembrie 2023
  • Etapa de votare: 20 noiembrie – 24 noiembrie 2023
  • Anunțarea câștigătorilor: 27 noiembrie 2023
  • Contractare: 27 noiembrie – 15 decembrie 2023
  • Implementarea proiectelor: între 3 și 12 luni, în perioada decembrie 2023 – decembrie 2024

Programul „Adoptă un Proiect” a fost inițiat prima dată de ING Bank România în 2013 și a devenit un simbol al sprijinirii organizațiilor non-profit și al implicării angajaților băncii în cauze sociale. Până în prezent, 77 de proiecte au beneficiat de finanțare, în valoare totală de peste 1,2 milioane de euro, cu susținerea, jurizarea și votul echipei ING Bank România.

Instituțiile de învățământ și partenerii acestora din zona non-guvernamentală sunt încurajați să își înscrie proiectele în competiție pentru a contribui activ la facilitarea tranziției către economia verde.

***

Pentru detalii suplimentare privind competiția, organizațiile eligibile și documentele necesare înscrierii proiectelor, puteți accesa regulamentul, formularul de înscriere și formularul de buget pe site-ul ING Bank România sau puteți trimite un e-mail la mailto:sustainability@ing.ro.

Oriunde ai fi, ai banking și mai și de la ING. Adică mobile banking de folosit în fiecare zi, credite pentru dorințe mai mici sau mai mari, produse de economisire pentru planurile tale minunate ca să le îndeplinești pe toate.

Pe scurt, soluții financiare pentru toată familia de la mic la bunic.

Hai pe ing.ro să afli mai multe și despre drumul nostru spre un viitor mai sustenabil sau despre oportunitățile pentru antreprenori.

Articol susținut de ING

ARHIVĂ COMENTARII