Sari direct la conținut

Coreea de Nord: Presa de stat anunță „vești importante”

HotNews.ro
Kim Jong Un, Foto: KCNA via KNS / Associated Press / Profimedia Images
Kim Jong Un, Foto: KCNA via KNS / Associated Press / Profimedia Images

Agenția de știri de stat din Coreea de Nord a comunicat duminică dimineață, printr-un mesaj de un rând, că are „vești importante”, dar nu a oferit încă detalii despre acestea, transmite Reuters.

Informația vine în contextul în care liderul Kim Jong Un prezidează o reuniune importantă a partidului de guvernământ pentru a analiza performanța partidului în prima jumătate a anului.

Într-un material separat difuzat duminică dimineață după mesajul privind „știrile importante”, agenția de știri KCNA a transmis că Kim a ținut în timpul reuniunii partidului un discurs despre prioritățile din a doua jumătate a anulu și a menționat „deviațiile” care împiedică o dezvoltare economică stabilă.

KCNA nu a furnizat detalii suplimentare despre discursul său.

Reuniunea are loc după recenta întâlnire al lui Kim cu președintele rus Vladimir Putin, în cadrul căruia cei doi au semnat un pact care include o promisiune de apărare reciprocă în cazul în care oricare dintre țări este atacată.

Un oficial din cadrul Ministerului Unificării din Coreea de Sud, contactat de Reuters, a spus că nu are declarații de făcut cu privire la știrea KCNA privind „veștile importante”.

INTERVIURILE HotNews.ro