Sari direct la conținut

Coronavirus: Autoritățile chineze anunță înăsprirea restricțiilor din orașul Xian, aflat deja în carantină

HotNews.ro
Paznici pentru carantina din Xian (China), Foto: STR / AFP / Profimedia
Paznici pentru carantina din Xian (China), Foto: STR / AFP / Profimedia

Oraşul chinez Xian, aflat în carantină, a anunţat duminică o ”dezinfectare totală” şi o înăsprire a restricţiilor, în condiţiile în care China înregistrează un număr record de contaminări cu COVID-19 pentru ultimele 21 de luni, informează AFP citată de Agerpres.

Ţara aplică o politică de toleranţă zero împotriva noului coronavirus, constând în luarea tuturor măsurilor pentru a limita pe cât posibil apariţia de noi cazuri. Autorităţile şi-au sporit vigilenţa pentru a evita apariţia unor focare de amploare înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022).

Cu toate acestea, în ultimele luni au apărut cu regularitate focare sporadice. Un exemplu este oraşul Xian – cunoscut în întreaga lume pentru „armata de teracotă” – care se află în carantină începând de joi.

Metropola a raportat duminică 155 de cazuri noi de COVID-19, ajungând la un total de circa 500 în ultimele săptămâni.

„În următoarele zile, este posibil să fie detectate şi alte cazuri”, a avertizat He Wenquan, un oficial din Xian, făcând apel la populaţie „să nu intre în panică”.

Circa 29.000 de persoane au fost plasate în izolare în hoteluri, a precizat oficialul. Pentru a limita epidemia, locuitorii din Xian au fost deja testaţi de mai multe ori, potrivit autorităţilor.

Dezinfectarea „totală” anunţată de autorităţi urmează să înceapă duminică seara. Restricţiile au fost, de asemenea, înăsprite pentru rezidenţi.

De acum înainte, fiecare gospodărie din Xian îşi poate trimite doar unul dintre membri să cumpere produse de primă necesitate o dată la trei zile, faţă de o dată la două zile până în prezent.

China a raportat duminică 206 de cazuri noi de COVID-19 pe teritoriul său – cel mai mare număr de contagieri zilnice din martie 2020.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro