Sari direct la conținut

Coronavirus Israel: Numărul infecțiilor zilnice a crescut la peste 1.000 pentru prima dată după mai bine de o lună

HotNews.ro
Coronavirus Israel, Foto: Ahmad Gharabli / AFP / Profimedia Images
Coronavirus Israel, Foto: Ahmad Gharabli / AFP / Profimedia Images

Pentru prima dată după mai mult de patru săptămâni, numărul de noi infecţii zilnice cu coronavirus în Israel a depăşit 1.000, informează joi DPA și Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că 1.069 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Ultima dată când bilanţul zilnic era mai mare a fost pe 21 octombrie, când s-au înregistrat 1.172 de cazuri.

Creşterea cazurilor coincide cu o creştere a testelor. Aproape 60.000 de teste au fost efectuate în ultima zi, cu o rată de teste pozitive constantă la 1,8%, similară cu zilele anterioare.

Israelul, cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, a avut relativ succes în oprirea coronavirusului în primăvară, parţial datorită unor măsuri guvernamentale stricte care au fost impuse la începutul izbucnirii epidemiei. Dar cazurile au crescut vertiginos în timpul verii, pe măsură ce regulile au fost relaxate.

Guvernul a impus apoi un al doilea „lockdown” la mijlocul lunii septembrie. De la mijlocul lunii octombrie, guvernul a început din nou să relaxeze treptat regulile.

În Fâşia Gaza, cu aproximativ 2 milioane de locuitori care trăiesc într-un teritoriu aglomerat şi cu o infrastructură precară, situaţia rămâne îngrijorătoare. Potrivit cifrelor de joi, aproape fiecare al patrulea test de coronavirus a fost pozitiv: 656 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii, care este condus de mişcarea islamistă Hamas.

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni avertizează că sistemul de sănătate în această zonă de coastă sub blocadă este pe punctul de a se prăbuşi, având în vedere numărul mare de infecţii. Răspândirea virusului în Gaza a fost iniţial minimă, dar în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creştere a infecţiilor.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro