Sari direct la conținut

Cristofor Columb era evreu, originar din Spania, arată un nou studiu

HotNews.ro
Cristofor Columb era evreu, originar din Spania, arată un nou studiu
O reproducere a celor trei nave cu care Columb a navigat către America, Nina, Pinta și Santa Maria/Profimedia

Misterul vechi de secole cu privire la naționalitatea lui Cristofor Columb (1451-1506) a fost dezvăluit de oamenii de știință într-un documentar al televiziunii spaniole RTVE după utilizarea analizei ADN, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Potrivit documentarului, Columb era evreu și originar din Spania. Cercetătorii conduși de expertul medico-legal Miguel Lorente au testat mici mostre de rămășițe îngropate în Catedrala din Sevilla, considerată de mult timp de autoritățile din această țară drept locul de odihnă al lui Columb.. Echipa le-a comparat cu cele ale rudelor și descendenților cunoscuți.

Mormântul din interiorul catedralei din Sevilla: este o construcție din piatră mare și elaborată, așezată pe un piedestal, cu statui ale unor figuri heraldice la colțuri.

Țările s-au certat mult timp cu privire la originile și locul de odihnă final al personajului controversat care a condus expedițiile finanțate de Spania începând cu anii 1490, deschizând calea pentru cucerirea europeană a Americilor.

Mulți istorici au pus la îndoială teoria tradițională conform căreia Columb era originar din Genova, în nord-vestul Italiei. Conform altor teorii, Columb ar fi fost evreu spaniol, grec, basc sau portughez.

INTERVIURILE HotNews.ro