Sari direct la conținut

Criza imigrantilor. Ungaria si-a sigilat granita cu Serbia. Trecerea ilegala a frontierei se pedepseste cu inchisoarea

HotNews.ro

Ungaria, care si-a inasprit legislatia impotriva imigratiei ilegale, a sigilat granita cu Serbia in noaptea de luni spre marti, astfel ca imigrantii nu mai pot traversa frontiera dintre cele doua tari decat prin punctele oficiale de trecere, relateaza agentia MTI citata de Mediafax.

Ultimul obstacol tehnic in calea imigrantilor, un vagon de tren dotat cu sarma ghimpata pentru a bloca frontiera, a fost amplasat la Roszke, pe linia de cale ferata Szeged-Subotita, luni seara.

Locul in care linia de cale ferata Szeged-Subotita se intersecteaza cu granita si cu gardul construit de autoritatile ungare la frontiera cu Serbia era zona cea mai vizata de imigrantii clandestini care vin din Serbia.

Mii de imigranti intrau in fiecare zi in tara prin aceasta bresa, dar de acum inainte acestia vor fi trimisi inapoi in Serbia. Aproximativ 500 de imigranti asteptau luni seara la vechiul punct rutier de trecere a frontierei de la Roszke, iar autoritatile ungare permiteau accesul in tara numai in grupuri de 5-10 persoane, pe jos, a relatat corespondentul MTI, precizand ca situatia era calma.

Imigrantii sunt informati cu privire la situatie prin intermediul translatorilor politiei. Mai multe autocare asteptau pentru a-i transporta pe imigranti la granita cu Austria.

Ungaria si-a inasprit legislatia impotriva migratiei ilegale, astfel ca de la miezul noptii de luni spre marti, traversarea ilegala a frontierelor tarii este considerata infractiune si se pedepseste cu trei ani de inchisoare si expulzarea din tara.

Traficantii de persoane risca pedepse cu inchisoarea mai dure decat inainte. De exemplu, cei care organizeaza astfel de operatiuni risca intre zece si 20 de ani de detentie. Incepand de marti, Guvernul poate decreta stare de criza din cauza imigratiei in masa, pentru o perioada de pana la sase luni.

Parlamentul va dezbate in curand un proiect care ofera armatei prerogative speciale in vederea protejarii frontierei alaturi de politie si biroul pentru imigratie, dupa decretarea starii de criza din cauza imigratiei.

Parlamentul urmeaza sa voteze legislatia in ultima saptamana din septembrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro