Sari direct la conținut

Cronica de film: "Paul, mare politist la mall" – junk movies

HotNews.ro

Cum suna anti-reclama afisata chiar in inima mall-ului bucurestean? „Taran de mall” sau „Bizon de mall?” Cred ca acest film li se potriveste celor pusi acolo la gazeta de perete, cu specificarea ca, daca n-au sarit inca de 100 de kilograme, trebuie sa mai insiste cu hamburgerii. Poate chiar urmarind acest film stupizel, dar pina la urma trist.

Dupa ce s-au umflat ca niste purcei in restaurantele mall-urilor, supraponderalii din toata lumea au acum si junk movies, filme care sa-i faca sa se simta mai bine in propria piele.

Acestea sunt realizate de regizori durdulii si afoni, si au capete de afis vedete cu cureaua de doi metri lungime. Nu greutatea e problema, nici ca in acest „Paul, mare politist la mall” personajul central se indragosteste si cucereste inima unei femei trase prin inel, ci faptul ca filmul e atit de prost incit, realmente, singura bucurie ar fi sa maninci ceva ca sa nu-ti cada glicemia de nervi.

Paul Blart a dorit sa se faca politist, dar nu poate face fata probelor fizice nu pentru ca e prea gras (!), ci pentru ca e hipoglicemic si pica lat cind ti-e lumea mai draga.

Din aceasta cauza face pe politistul la un mall unde isi ia sarcinile de paznic intr-atat de in serios incit colegii isi rid de el. Mica lui depresie e sporita si de faptul ca nu are vreo iubita. Fraier de bun, s-a pricopsit cu o fetita – azi adolescenta, pentru ca mama ei era imigranta ilegala si avea nevoie de carte verde.

Sansa lui Paul si de a cuceri femeia de care s-a indragostit (dupa ce la o petrecere s-a imbatat si a facut in toate felurile) si de a-si cistiga respectul de sine e jaful pe care o banda de raufacatori il declanseaza in mall-ul respectiv.

Cum Paul ramine, de fraier, singurul paznic in cladire, el refuza sa se salveze pentru ca femeia iubita e luata ostatica. Fireste, dragostea ii va da imaginatie si forta in lupta cu mult mai tinerii si mai agilii lui adversari, astfel incit le va demonstra si politistilor, si trupelor SWAT ca are stofa de politist.

„Paul, mare politist la mall” e unul dintre cele mai proaste filme din ultimii ani, de genul acelor care idiotizeaza si de care ar trebui sa stai la distanta. Totul imprastie dezolare si saracie de spirit: replicile sterse, actorii nefotogenici care se straduiesc sa intre cat mai bine in mulaj, desi ghicesti in spatele interpretarii lor probleme care n-au de-a face cu actoria, poveste stupida, un lasa-ma-sa-te-las-general care te umple de urticarie, ca un crenvursti stricat.

Si, in primul rand, de ce se numeste comedie o chestie care nu te face nici macar sa zambesti?

Pe interpretul rolului principal, Kevin James, l-am vazut la emisiunea lui Jay Leno cand a lansat filmul in Statele Unite. A venit in trening, plin de poante ieftine. Mi s-a parut unul dintre cele mai proaste momente ale emisiunii in multi ani, nici n-am stat pana la sfarsit.

Sunt convinsa ca actorul, ca si filmul, au fanii lor. Ce trist! De asta a ajuns lumea unde a ajuns!…

Sa vedem cum o sa fie „Observe and Report”, proaspat iesit pe marile ecrane americane. In aceasta viziune mult mai intunecata a „comediei” cu Kevin James, Seth Rogen este un paznic de mall plin de toate viciile, un tip complet asocial (desi nu e gras!).

Cronicarii de film n-au iesit prea zambareti de la vizionarea de presa. „The Washington Post” spune ca filmul e ceva-care-merge-undeva si ca-i face pe spectatori „sa se scarpine in cap cu degetele murdare de popcorn, intrebandu-se: Ce e asta?”

Cum, se poate si mai rau decat „Paul, mare politist la mall”?

„Paul, mare politist la mall”/”Paul Blart: Mall Cop” – de Steve Carr, cu Kevin James, Raini Rodriguez, Bobby Cannavale. Ruleaza in Romania din 17 aprilie

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro