Sari direct la conținut

Cât de sănătoși sunt românii, cât de bolnav e statul: o radiografie interactivă, județ cu județ, a sistemului de sănătate de la noi

HotNews.ro
Vizita presedintelui Romaniei la spitalul Floreasca, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Vizita presedintelui Romaniei la spitalul Floreasca, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Panorama prezintă, într-un material interactiv, evoluția stării de sănătate a românilor din ultimii 30 de ani, precum și modul în care este organizată infrastructura din sistemul public de sănătate. Cu un click pe județul care te interesează, vei vedea radiografia locală din perspectiva sănătății: poți afla care sunt bolile care produc cele mai multe decese în județ, dar și care sunt patologiile în care numărul deceselor e sub media națională.

Vei afla care este numărul de spitale din sistemul public, câte cabinete de medicină de familie sunt pe teritoriul României, unde sunt acestea amplasate, precum și un tablou la zi cu situația medicilor care mai profesează în România. Vei vedea și care sunt localitățile din care aceștia lipsesc cu desăvârșire.

De asemenea, accesând un județ din harta de mai jos poți vedea unde se află spitalele de stat de pe raza lui, care este numărul total de paturi de spital, distribuția cabinetelor de medicină de familie.

Vezi pe Panorama detaliile specifice fiecărui județ și situația la nivel național.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro