Sari direct la conținut

CTP despre ”Doamnele cu coasa” de la spitalul Sf. Pantelimon: ”Lovitură cruntă”

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda
Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că ceea ce s-a întâmplat la Sf. Pantelimon a fost un act voit. ”Doamnele cu Coasa erau perfect conștiente de ilegalitatea ucigașă pe care o comiteau” în  numele ”eficientizării”.

”Cele întâmplate la spitalul Sf. Pantelimon din capitală sunt o lovitură psihologică cruntă  pentru breasla medicală din România. Acum nu mai e vorba de și așa mult prea multele cazuri de malpraxis, în cauză este uciderea cu intenție a pacienților de către medici. Dacă Justiția le va găsi vinovate pe cele două doctorițe, atunci apare o întrebare grea: ce anume le-a determinat să facă așa ceva?”, a scris pe contul său de Facebook jurnalistul Cristian Tudor Popescu. 

El face referire la mobilul invocat de Parchet, ”eficientizarea”. Procurorii au susținut că scopul pentru care cele două doctore apelau la reducerea noradrenalinei ca să elibereze locurile prin decesul pacienților grav bolnavi. 

Atât CTP, cât și alți comentatori au subliniat că versiunea procurorilor va trebui dovedită în instanță, din perspectivă juridică. 

”Au decis doamnele doctor, la un spital de stat, că bolnavii în stare gravă nu e eficient pentru societate să mai fie ținuți în viață. Prin urmare, le-au redus de zeci de ori dozele de „Nora”, ceea ce i-a omorât rapid și în număr considerabil. N-au menționat operațiunea în fișele medicale, cifrele rămânând doar în memoria injectomatelor, unde le-au găsit procurorii – Doamnele cu Coasa erau perfect conștiente de ilegalitatea ucigașă pe care o comiteau. Dar, „eficientizau”…”, scrie CTP.

Cristian Tudor Popescu compară impulsul de a decide tu cine trăiește și cine nu cu cel al proiectelor Germaniei naziste.

”Mă gândesc că Doamnele cu Coasa simțeau probabil o plăcere specială în a trimite la moarte oameni aflați la cheremul lor, mult mai intensă decât în a-i ține în viață…”.

INTERVIURILE HotNews.ro