Sari direct la conținut

Curtea Constitutionala din R.Moldova a validat alegerile legislative din 29 iulie 

HotNews.ro

Curtea Constitutionala din Republica Moldova a validat, vineri, rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie, la capatul unei sedinte care a durat circa sase ore, informeaza portalul Unimedia.md.

Curtea Constitutionala s-a intrunit vineri, de la ora 10:00, intr-o sedinta in care s-a examinat raportul Comisiei Electorale Centrale cu privire la rezultatele scrutinului, si s-au verificat probele aduse de partidele politice cu privire la desfasurarea alegerilor. Instanta a decis, dupa aproape sase ore de deliberari, validarea mandatelor celor 101 deputati alesi in noul Parlament.

Curtea a respins, astfel, sesizarile PPCD, AMN si PL, care au solicitat renumararea voturilor exprimate de alegatori si redistribuirea mandatelor.

Din noul Parlament, in urma alegerilor legislative anticipate de la 29 iulie, fac parte cinci partide, si anume PCRM, care a obtinut 48 de mandate, PLDM – 18 mandate, PL – 15, PDM – 13 si AMN – 7 mandate. Vezi aici lista deputatilor aprobati de Curtea Constitutionala.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro