Sari direct la conținut

Cutremur cu magnitudinea 7 în largul peninsulei Kamceatka din estul Rusiei

HotNews.ro
Cutremur, Foto: Shutterstock
Cutremur, Foto: Shutterstock

Un cutremur cu magnitudinea 7 a avut loc în largul peninsulei Kamceatka, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, au informat serviciile seismologice ruse și americane, relatează AFP.

Serviciul american USGS a emis inițial o avertizare de tsunami, înainte de a o ridica.

De asemenea, filiala locală a Ministerului rus pentru Situații de Urgență a anunțat că nu există „nicio amenințare cu un tsunami”.

Cutremurul a fost resimțit până în capitala regională, Petropavlovsk-Kamceatski, potrivit ministerului rus. „Echipe de salvatori și pompieri inspectează clădirile”, arată o postare pe Telegram.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproape 50 de kilometri în apele din largul Peninsulei Kamceatka, la aproximativ 90 de kilometri est de orașul Petropavlovsk-Kamceatski, potrivit USGS.

Ulterior au fost înregistrate mai multe replici, de intensitate mai mică, a indicat pe site-ul său filiala Kamchatka a Serviciului rus de Geofizică.

Peninsula Kamchatka este locul în care plăcile tectonice din Pacific și America de Nord se întâlnesc, făcând din regiune una dintre cele mai active zone seismice de pe planetă.

INTERVIURILE HotNews.ro