Sari direct la conținut

Dan Barna (USR) anunță o prezență finală la referendum de 19,5% și cere demisia Guvernului, care a „aruncat 40 de milioane de euro pe o fantasmă”

HotNews.ro
Dan Barna, Foto: Agerpres
Dan Barna, Foto: Agerpres

Președintele USR, Dan Barna, a cerut duminică, după închiderea urnelor a votul pentru referendum, demisia Guvernului Viorica Dăncilă, care a „aruncat 40 de milioane de euro pe o fantasmă”.

Barna a spus că numărătoarea paralelă efectuată de USR indică o prezență finală de 19,5%.

Astfel, invalidarea consultării populare arată că, „dincolo de încercările (…) disperate ale lui Dragnea și Tăriceanu de a promova o guvernare prin frică, România e o națiune europeană, tolerantă și modernă.

„România de mâine, de luni, va fi exact aceeași Românie ca cea de vineri”, a spus el, subliniind că „USR a fost singurul partid care și-a asumat să ducă mesajul românilor și să-l transmită explicit că vorbim de un demers inutil, care nu rezolvă nimic din nevoile și dramele României de azi”.

„A fost posibil ca acest demers profund democratic să se întâmple corect pentru că 12.000 de oameni, răspunzând la apelul nostru, au ales să se implice” în supervizarea procesului de vot, a mai spus Dan Barna.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro