Sari direct la conținut

Daniel Breaz, ales pentru a treia oară rector al Universităţii din Alba Iulia

HotNews.ro
Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației, Foto: Hotnews
Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației, Foto: Hotnews

​Fostul ministru al Culturii, senatorul Daniel Breaz, a obţinut miercuri cel de-al treilea mandat de rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, fiind unicul candidat înscris pentru această funcţie, la fel ca la precedentele două alegeri.

Daniel Breaz a obţinut 84,39% din voturile valabil exprimate. El a fost votat de 119 din cei 141 de votanţi prezenţi la urne, dintr-un total de 165 de cadre didactice şi de cercetare titulare şi reprezentanţi ai studenţilor cu drept de vot, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul universităţii.

Absolvent al Facultăţii de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Daniel Breaz este doctor în matematică, specializarea analiză matematică, fiind declarat în urmă cu câţiva ani de un institut din Japonia cel mai bun cercetător din lume în teoria geometrică a funcţiilor.

Între 1998 şi 2000 a fost cadru didactic asociat la Universitatea din Alba Iulia, apoi asistent universitar titular, lector titular, conferenţiar titular şi, din martie 2009, profesor titular la Catedra de Matematică-Informatică, disciplinele Analiză complexă şi Analiză matematică.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro