Sari direct la conținut

David Popovici spune că și-a depășit așteptările cu cele două medalii de aur de la CE înot: „Ar trebui să am mai multă încredere în mine”

HotNews.ro
Foto: Lee Jin-man / AP / Profimedia
David Popovici Foto: Lee Jin-man / AP / Profimedia

David Popovici a uimit din nou lumea înotului după ce a cucerit aurul în probele de 100 și 200 metri liber din cadrul Campionatelor Europene de la Belgrad. La sosirea în țară, David a declarat că și-a depășit așteptările la competiția din Serbia și că pe viitor „ar trebui să aibă mai multă încredere” în propriile forțe.

David a avut o evoluție entuziasmantă la CE de la Belgrad și a reușit să cucerească din nou medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri liber.


Sâmbătă, dublul campion european a revenit în România și le-a spus jurnaliștilor că și-a depășit așteptările la competiția continentală din Serbia.


Mai mult, Popovici a mai mărturisit că pe viitor ar trebui să aibă mai mult încredere în propriile forțe.


Reamintim că David Popovici va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, competiție majoră care se va disputa în perioada 26 iulie – 11 august.


„Mă bucur să adaug medaliile în palmares. Eu nu m-am dus pregătit pentru această competiţie, nu m-am dust setat neapărat să iau medalii, dar mă bucur că am înotat suficient de bine încât să mai iau două.


Ne-am concentrat pe cursele noastre, am stat focusaţi şi a ieşit aşa cum ne-am dorit, poate chiar un pic mai bine. Nu ne-am pregătit neapărat atât de mult specific pentru competiţia asta, pentru că a fost încă un pas către JO.


Tocmai de aceea cred că mi-am întrecut aşteptările. Nu mă aşteptam să scot nişte timpi atât de buni. Cred că sunt bun, cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine. Abia aştept să merg şi la Jocurile Olimpice, dar şi vacanţa de după” – David Popovici, citat de News.ro.


David Popovici: „Am suficienți rivali”

Satisfăcut după ce a cucerit cele două medalii de aur la CE de la Belgrad, David a vorbit și despre rivalii pe care-i va găsi la Paris, în lupta acerbă pentru medaliile olimpice.


„Am rivali, am suficienţi rivali. Cred că n-ar fi prea înţelept din partea mea să spun că n-am rivali, sau să consider asta. Am rivali pe orice continent, inclusiv în Europa”, a conchis Popovici.

INTERVIURILE HotNews.ro