Sari direct la conținut

"De 8,99 euro, o femeie, un carnacior, o bere". La Stuttgart a inceput procesul traficantilor de prostituate din Romania

HotNews.ro
Prostituate romance in Germania, Foto: Reuters
Prostituate romance in Germania, Foto: Reuters

Vineri 11 martie a inceput la Tribunalul din Stuttgart procesul unei bande de proxeneti, acuzate de a fi adus si fortat la prostitutie in Germania cel putin 20 de femei din Romania, unele minore. Opt barbati si o femeie de 23 de ani sunt acuzati de trafic, respectiv complicitate la traficul de persoane. Celor doi acuzati principali li se imputa si o sustragere de la plata asigurarilor sociale, de 2,7 milioane de euro.

Procesul vine ca urmare a anchetei declansate la Pussy Club-uri, bordeluri din Germania cu oferta de sex la tarif fix. Pentru 70 de euro ziua, sau 100 de euro noaptea, clientii bordelurilor cu tarife fixe (flate-rate) si oferta all-inclusive primeau dreptul la servicii sexuale de orice natura si cat de des vor. „De 8,99 euro, o femeie, un carnacior, o bere” circula o vorba despre acest gen de oferte, citata de publicatia rosenheim24.de.

Ministrul Justitiei din landul Baden-Wurttemberg, Ulrich Goll (FDP), a descris aceste bordeluri ca, „o afacere dura, dirijata de criminalitatea organizata”. „Nu am nimic impotriva bordelurilor normale, insa aceste Puff-uri ‘flat-rate’ lezeaza demnitatea umana. Exista suficiente mijloace legale pentru a ingradi aceste modele de afaceri” a declarat el, referitor la Pussy-Cluburi.

Anchetatorii au luat sub lupa aceasta activitate inca din vara anului 2009, suspectand ca se desfasoara un „trafic intensiv de persoane cu femei din Romania, in scopul exploatarii sexuale”. „Bordelurile apartineau celor doi principali acuzati, un barbat de 34 si unul de 36 de ani. Ceilalti acuzati erau forte ajutatoare, care luau banii si transportau femeile incoace si incolo. Aceasta a functionat ani in sir” scrie publicatia regionala Tagblatt.de.

In acuzatia citita la procesul inceput in 11 martie la Stuttgart, s-a spus ca femeile ar fi fost ademenite cu false promisiuni, urmand sa lucreze ca ingrijitoare de batrani sau chelnerite. Odata ajunse in Germania, li s-ar fi luat pasapoartele si au fost trimise la bordeluri din toata Germania, interzicandu-li-se contacte telefonice, sau sa paraseasca bordelul. Daca femeile au refuzat sa se prostitueze, ele ar fi fost amenintate cu represalii asupra familiilor din Romania.

Femeile ar fi fost inselate si la bani, „trebuind sa dea patronilor 1000 de euro pe saptamana”, dupa cum a spus la proces procurorul. Multe dintre tinerele femei ale caror cazuri au fost expuse vineri, in cursul citirii capetelor de acuzare, „beau alcool, pentru a suporta torturile cu mai mult de 60 de clienti si un timp de munca de 14 ore, pe zi. Nici macar boala sau menstruatia nu le-o scuzau proxenetii”, scrie Tagblatt.de.

Dupa publicatia sus-numita, acuzatii ar fi toti din Romania, ca si unele dintre reclamante si martore la proces. Vineri, acuzatii au refuzat sa dea declaratii, urmand sa faca acest lucru prin avocatii lor, in timpul celei de-a doua infatisari, care are loc marti, 15 martie. Tot atunci ar putea incepe si audierile martorelor. Procesul va continua pana in luna iulie si a ajuns in paginile multor publicatii din Germania. Si Hotnews.ro a relatat in mod repetat despre capcanele in care au cazut multe femei din Romania, ajunse victime ale exploatarii sexuale.

de Dani Rockhoff, corespondent HotNews.ro in Germania

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro