Sari direct la conținut

De ce ține secret Nicușor Dan numele candidatului pe care va pune ștampila în primul tur la prezidențiale

HotNews.ro
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explica duminică seară de ce nu vrea să spună public numele aspirantului la cea mai înaltă funcție din stat pe care îl va vota în primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie.

„Mai e o lună până atunci dar, aşa cum am spus, e greu, când necesitatea acestei majorităţi în Consiliu (Consiliul General al Municipiului Bucureşti – n.r.), e greu ca eu să ies public să mă pronunţ într-un sens sau în altul”, a afirmat Nicuşor Dan, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv, potrivit News.ro.

Întrebat dacă se teme că, exprimând susţinerea faţă de un candidat de dreapta, ar pierde sprijinul consilierilor celorlalte partide de dreapta, edilul a răspuns: „Nu este doar asta, este vorba despre un parteneriat pe care vreau să-l am, o echidistanţă pe care eu vreau să o am cu toate partidele care vor forma majoritatea”.

Nicuşor Dan a semnat pentru susţinerea candidaturilor reprezentanţilor formaţiunilor din spectrul politic de dreapta, el exprimându-şi în repetate rânduri speranţa că un preşedinte de dreapta va fi ales, iar România va fi condusă de un guvern de dreapta, sprijinit în Parlament de o majoritate de dreapta.

INTERVIURILE HotNews.ro