Sari direct la conținut

Debut dezamăgitor în cinematografe pentru animația „Elemental” a Pixar

HotNews.ro
Cadru din filmul de animație Elemental, Foto: Pixar Animation Studios - Walt Disney Pictures - Album / Album / Profimedia
Cadru din filmul de animație Elemental, Foto: Pixar Animation Studios - Walt Disney Pictures - Album / Album / Profimedia

Noul film de animație „Elemental”, produs de Pixar, a debutat în weekend cu vânzări de bilete în valoare de 30 de milioane de dolari în box office-urile din SUA și Canada, potrivit estimărilor făcute duminică de distribuitorul Walt Disney.

Bilanțul financiar de debut pentru Statele Unite și Canada nu a respectat estimările de încasări și s-a clasat printre cele mai mici înregistrate vreodată pentru un film de la Pixar, aclamatul studio de animație aflat în spatele filmelor „Toy Story”, „Finding Nemo” și a altor filme clasice.

„Elemental”, o poveste despre depășirea diferențelor exterioare, a adunat 15 milioane de dolari în străinătate, pentru un total global de 45 de milioane de dolari, a precizat Disney.

Filmul a fost lansat pe doar trei piețe internaționale importante și va ajunge și în alte țări în următoarele săptămâni.

Pixar încearcă să își revină după dezamăgirea încasărilor provocată de lansarea din 2022 a filmului „Lightyear”, povestea originii eroului din „Toy Story”, Buzz Lightyear.

Filmul a adus încasări de numai 226,7 milioane de dolari din vânzarea de bilete la nivel global, o mică parte din încasările de 1 miliard de dolari pentru „Toy Story 4″ din 2019.

Regizorul și producătorul filmului „Lightyear” au fost concediați luna trecută, în contextul în care Disney a renunțat la 7.000 de locuri de muncă în întreaga companie în cadrul unui efort de reducere a costurilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro