Sari direct la conținut

Delegatia FMI a ajuns la Palatul Victoria inaintea premierului Emil Boc

HotNews.ro

Premierul interimar, Emil Boc, a discutat mai mult de o ora cu membrii delegatiei Fondului Monetar International (FMI) despre a doua revizuire a acordului incheiat de Romania cu institutia financiara. Emil Boc a sosit la Palatul Victoria la cateva minute dupa delegatia FMI. La discutii au mai participat ministrii Radu Berceanu si Adriean Videanu.

Delegatia FMI s-a intalnit, miercuri, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, avand si o prima discutie, la nivel de experti, cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice.

Emil Boc a declarat, recent, ca acordul cu FMI depinde de adoptarea legilor convenite cu Fondul si Comisia Europeana. „Anul acesta, daca Parlamentul isi face datoria, suntem in grafic. Daca Parlamentul nu isi face datoria, trebuie renegociat. Ce inseamna asta? Pana la sfarsitul anului trebuie adoptate legea bugetului de stat, legea pensiilor, legea responsabilitatii fiscale, incadrarea in deficit de 7,3%. Sunt cele mai importante prevederi ale acordului cu Comisia Europeana si FMI, deci pentru 2009, daca Parlamentul isi face datoria, suntem in grafic, daca Parlamentul nu isi face datoria avem probleme”, a declarat Emil Boc.

Premierul considera ca Executivul si-a facut datoria, deficitul bugetar avand o valoare mai mica decat cea prevazuta la 1 octombrie. „La 1 octombrie suntem foarte bine, adica puteam avea un deficit de 5,5 si avem un deficit de 5,4, deci practic ne-am incadrat in toate tintele de deficit pe care le-am negociat cu CE si Fond pana la 1 octombrie”, a precizat Boc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro