Sari direct la conținut

Delta Dunarii paseste pragul falimentului

Realitatea Romaneasca

In acelasi timp in care oficialitatile din Romania au transformat subiectul Canalului Bistroe in problema de interes european, Delta Dunarii se pare ca a ajuns in pragul falimentului. Cei care au ruinat-o sunt tocmai oamenii care au obtinut concesiuni pe zeci de ani si ar trebui sa se ocupe de investitii si de exploatarea in bune conditii, sustine guvernatorul Deltei Dunarii.

„Nu s-au facut investitii incepand cu 1990, cand s-a creat Rezervatia biosferei Delta Dunarii, pana anul acesta, vorbesc de investitii private. Singurele facute sunt cele ale administratiei si care vizeaza lucrari in domeniul protectiei mediului”, a declarat recent Virgil Munteanu, guvernatorul Deltei Dunarii.

El afirma cu tarie ca cele 14 societati care sunt implicate in activitatea de pescuit la nivel mare nu si-au platit datoriile catre stat.

„Absolut nimeni nu a platit in nici un fel contra valoarea pestelui catre bugetul de stat de fapt. Toata lumea a luat din Delta, nimeni nu a platit nimic si nimeni nu a investit nimic in Delta. Asadar, aici este problema pe care noi am incercat sa o rezolvam in acesti ultimi doi ani”, a mai spus guvernatorul Deltei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro