Sari direct la conținut

Despre „O istorie a Germaniei moderne“ de Martin Kitchen, dezbatere cu istoricii Oliver Jens Schmitt, Virgiliu Țârău, Ottmar Trașcă și Andrei Pogăciaș

HotNews.ro
O istorie a Germaniei, Foto: Humanitas
O istorie a Germaniei, Foto: Humanitas

Joi, 25 februarie, ora 19.30, puteti particpa la o întâlnire online cu istoricii Oliver Jens Schmitt, Virgiliu Țârău, Ottmar Trașcă și Andrei Pogăciaș, care vor discuta despre volumul O istorie a Germaniei moderne de la 1800 până în prezent de Martin Kitchen, apărut recent în colecția „Istorie“, în traducerea lui Mugur Butuza.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas si pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.

c i t e ș t e c â t e v a p a g i n i

„Martin Kitchen oferă o lucrare lucidă și documentată axată pe formarea Germaniei ca stat național, de la situația sa fragmentată de la începutul secolului XIX până în deceniile de după 1945. De-a lungul expozeului, autorul a împletit firele politice, economice, sociale și culturale necesare pentru a prezenta complexitatea care marchează istoria Germaniei până la Angela Merkel.“ — DONALD DIETRICH, Boston College

MARTIN KITCHEN s-a născut în 1936, la Nottingham. A studiat istoria la Londra și Oxford. A fost profesor la Cambridge și la alte universități, și redactor al unor reviste de specialitate. A scris peste 20 de cărți, în special despre istoria politică, economică și militară a Germaniei în secolul XX. Lucrările sale au fost traduse în mai multe limbi. În prezent locuiește în Canada și este profesor emerit la Simon Fraser University.

MARTIN KITCHEN

O ISTORIE A GERMANIEI MODERNE

Editura Humanitas, 2020, colecția „Istorie“

Traducere și note de Mugur Butuza

Format 15×22,5 cm, 636 pagini

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro