Sari direct la conținut

DiscoverEU: Peste 2.300 de tineri români vor primi permise de călătorie pentru a explora Europa cu trenul

HotNews.ro
Comisia Europeană, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Comisia Europeană, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Comisia Europeană a anunțat joi rezultatele ultimei sale runde de înscrieri pentru DiscoverEU: 60.950 de tineri – între care 2.343 de români – vor primi câte un permis de călătorie gratuit pentru a vizita continentul.

Ultima rundă de înscrieri a fost lansată în octombrie 2021, iar candidații selecționați vor călători singuri sau în grupuri de până la cinci persoane între martie 2022 și februarie 2023, pentru o perioadă de până la 30 zile, conform unui comunicat transmis joi de Comisia Europeană.

În conformitate cu Pactul verde, participanții vor călători în principal cu trenul, cu unele excepții pentru a le permite și celor care locuiesc pe insule să participe.

  • „Sporirea mobilității tinerilor, pe care aceste 60.000 de permise de călătorie o reprezintă, le oferă oportunități deosebite de a traversa aceste vremuri dificile. 2022 are un început în forță. Acesta va fi anul tinerilor europeni”, spune vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, Margaritis Schinas.

Runda de înscrieri din octombrie a fost deschisă tuturor tinerilor europeni născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003. În mod excepțional, s-au putut înscrie și tinerii de 19 și 20 de ani, deoarece rundele lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Dată fiind incertitudinea legată de evoluția pandemiei, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis mobil de călătorie.

Comisia Europeană a lansat inițiativa DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri din partea Parlamentului European, iar aceasta a fost integrată oficial în noul program Erasmus+ 2021-2027.

Începând din iunie 2018, programul a finanțat 130.000 de permise de călătorie.

Următoarea rundă de înscrieri va avea loc în primăvara anului 2022.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro