Sari direct la conținut

Doar 10 paturi libere în toată țara la ATI COVID-19 / Capitala, Timiș, Iași, Cluj sau Dolj, niciun loc disponibil la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19

HotNews.ro
Terapie Intensiva COVID-19, Foto: Profimedia Images
Terapie Intensiva COVID-19, Foto: Profimedia Images

În spitalele din România erau disponibile, duminică, doar 10 paturi la ATI COVID. În Capitală și în județe precum Timiș, Iași, Cluj sau Dolj nu mai este liber la acest moment niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date transmise de autorități.

În data de 26 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere doar 10 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, iar la acest moment nu mai este liber niciun loc.

Situația paturilor ATI COVID libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2:

  • Ialomița – 1
  • Sibiu – 3
  • Vrancea – 6

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, precizând că se pune accent pe locurile destinate persoanelor care au anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro