Sari direct la conținut

Doi cetăţeni străini, arestaţi preventiv sub acuzaţia că vindeau substanţe dopante. Ce arată ancheta DIICOT

HotNews.ro
Doi cetăţeni străini, arestaţi preventiv sub acuzaţia că vindeau substanţe dopante. Ce arată ancheta DIICOT
Arest preventiv. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doi cetăţeni străini au fost arestaţi preventiv, prin decizie a Tribunalului Cluj, sub acuzaţia că vindeau substanţe dopante cu grad de mare risc, pe care le aduceau din străinătate. Ancheta arată că, anul trecut şi anul acesta, cei doi au trimis sute de colete cu astfel de substanţe către clienţi. La unul dintre ei procurorii au găsit, în urma percheziţiilor, droguri pentru consum propriu.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2023-2024, inculpaţii au procurat, deţinut şi vândut, în mod repetat, substanţe dopante cu grad de mare risc, produsele fiind expediate atât în ţară, cât şi în străinătate prin intermediul unor firme de curierat. Din probatoriul administrat a reieşit că unul dintre inculpaţi a trimis către clienţi, în intervalul de timp menţionat, un număr de 240 de colete”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) și citat de News.ro.

Procurorii Serviciului Teritorial Cluj din cadrul DIICOT au făcut şase percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, unde au identificat 1.035 de flacoane şi 768 de fiole cu substanţe dopante cu grad de mare risc, 10 kilograme comprimate conţinând ostarină, 15 kilograme materie primă pentru fabricarea substanţelor dopante, 985 de flacoane somatropin, 5.200 de comprimate având în compoziţie substanţe dopante, 39 de cutii cu ambalaje, dopuri si recipiente pentru ambalare, peste 5.000 de flacoane, 19 cutii conţinând etichete şi role de ambalat şi 2 aparate mecanice de tip farmaceutic destinate producerii şi ambalării substanţelor.

De asemenea, au fost ridicate sumele de 33.510 euro şi 7.000 de lei, diferite înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă.

În locuinţa unuia dintre suspecţi a fost identificată şi o cantitate de canabis deţinută de acesta fără drept, în scopul consumului propriu.

Cei doi au fost reţinuţi, iar un complet de judecată din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

INTERVIURILE HotNews.ro