Sari direct la conținut

Doliu în Vietnam: Operațiunea de salvare a băiețelului de 10 ani care a căzut într-un pilon gol din beton a eșuat

HotNews.ro
Echipele de salvare nu au reusit sa il scoata pe baietel din stalp, Foto: Handout / AFP / Profimedia
Echipele de salvare nu au reusit sa il scoata pe baietel din stalp, Foto: Handout / AFP / Profimedia

Băiețelul în vârstă de 10 ani din Vietnam care a căzut în interiorul unui pilon gol din beton în noaptea de Anul Nou s-a stins din viață, a anunțat miercuri presa de stat din această țară, citată de Reuters.

Echipele de salvare au petrecut aproape 100 de ore încercând să îl elibereze pe Ly Hao Nam din pilon de susținere cu o lungime de 35 de metri și un diametru de doar 25 de centimetri, însă în cele din urmă eforturile lor nu au avut succes.

„Autoritățile au stabilit că victima a murit și încearcă acum să recupereze trupul său pentru înmormântare”, a declarat Doan Tan Buu, șeful adjunct al provinciei din sudul Vietnamului în care a avut loc tragedia.

Salvatorii au încercat să foreze şi să înmoaie terenul din jur în încercarea de a trage stâlpul în sus şi de a scoate copilul afară, premierul vietnamez Pham Minh Chinh cerându-le luni autorităţilor federale să se alăture eforturilor echipelor locale pentru salvarea băiatului.

El a fost auzit plângând la scurt timp după ce a căzut în stâlp sâmbătă la un șantier de construcții din delta Mekong, crezându-se că acesta căuta fier vechi alături de prieteni ai săi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro