Sari direct la conținut

Donald Trump, bucuros de laudele lui Putin: „Îmi place asta foarte mult”

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia
Donald Trump, Foto: Alex Brandon / AP / Profimedia

Fostul președinte american Donald Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la Casa Albă din 2024, spune că i-a făcut plăcere să audă că a atras laudele liderul rus Vladimir Putin, relatează The Guardian și NBC.

Fostul președinte Donald Trump a declarat joi că îi „place foarte mult” că a fost lăudat recent de Vladimir Putin.

Într-un interviu exclusiv cu moderatoarea „Meet the Press” de la NBC, Kristen Welker, Trump a spus că înseamnă „ceea ce spun eu este corect”, referindu-se la pozițiile sale cu privire la războiul din Ucraina.

Trump a susținut în interviu că, dacă va fi reales președinte, va rezolva războiul în 24 de ore, deși a oferit doar puține detalii despre cum va pune capăt unui conflict care durează de mai bine de 18 luni. Fostul președinte a afirmat de mai multe ori că ar putea pune capăt rapid războiului.

„Dacă îți spun exact, îmi pierd toate atuurile. Adică, nu poți spune exact ce vei face. Dar i-aș spune anumite lucruri lui Putin. I-aș spune anumite lucruri lui Zelenski”, a spus el.

Putin a declarat săptămâna trecută la Forumul Economic de Est de la Vladivostok, Rusia, că a auzit „că domnul Trump spune că va rezolva toate problemele arzătoare în câteva zile, inclusiv criza din Ucraina. Nu putem decât să ne ne simțim fericiți cu privire la asta”.

Liderul de la Kremlin a mai a spus că dosarele fostului președinte Donald Trump sunt motivate politic și demonstrează „putreziciunea” sistemului politic american.

Doar că Putin a mai spus și că, pentru a exista șansă la discuții, Ucraina ar trebui mai întâi să anuleze interdicția legală autoimpusă a discuțiilor de pace și să explice ce vrea.

„Atunci vom vedea”, a spus Putin.

„Nu vor exista schimbări fundamentale în politica externă a SUA în direcția Rusiei, indiferent cine este ales președinte”, a spus Putin. „Autoritățile americane percep Rusia ca pe un inamic existențial”, potrivit Reuters.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro