Sari direct la conținut

Donald Trump domină competiția republicană pentru Casa Albă. Ce cotă are rivalul său Ron DeSantis

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Michael M. Santiago / Getty Images / Profimedia
Donald Trump, Foto: Michael M. Santiago / Getty Images / Profimedia

Donald Trump domină competiţia internă republicană pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite de anul viitor, având un sprijin de 47% în Partidul Republican, mult peste cel de 19% pentru guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, indică rezultatele unui nou sondaj Reuters/Ipsos publicate miercuri.

Ancheta sociologică, realizată în perioada 10-17 iulie, arată că Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, a câştigat patru puncte procentuale faţă de un sondaj Reuters/Ipsos similar realizat în luna iunie.

Ceilalţi candidaţi republicani se află mult în urma lui Trump şi DeSantis. Astfel, Vivek Ramaswamy este creditat cu 9% din intenţiile de vot (de trei ori mai multe decât in iunie), iar fostul vicepreşedinte american Mike Pence cu 7%.

În tabăra democrată, actualul preşedinte al ţării Joe Biden are o susţinere de 63%. El este urmat la mare distanţă de Robert F. Kennedy Jr., cu 15% din intenţiile de vot.

Sondajul Reuters/Ipsos, realizat pe un eşantion de 4.414 americani cu drept de vot din toate statele componente ale ţării, cu o marjă de eroare de +/- 2%, indică o luptă strânsă în noiembrie între Trump şi Biden.

Joe Biden ar obţine 37% din voturi în primul tur, iar Donald Trump 35%, în timp ce 28% din alegători nu ştiu pentru care dintre cei doi candidaţi ar opta.

La cei 80 de ani ai săi, Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte al SUA aflat în funcţie, 63% dintre democraţi fiind de acord cu afirmaţia că el este prea bătrân pentru a lucra în administraţia americană.(Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro