Sari direct la conținut

Donald Trump spune că nimeni nu l-a avertizat înainte de tentativa de asasinat: „Cred că a fost o greșeală”

HotNews.ro
Donald Trump a fost rănit în timpul unui discurs. Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia
Donald Trump a fost rănit în timpul unui discurs. Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

Donald Trump a declarat sâmbătă că nimeni nu l-a avertizat cu privire la o problemă în perioada premergătoare mitingului din Pennsylvania de săptămâna trecută, când a fost împușcat în ureche, relatează Reuters.

„Nimeni nu a menționat asta, nimeni nu a spus că există o problemă. Aș fi așteptat 15, ar fi putut spune să așteptăm 15 minute, 20 de minute, 5 minute, ceva. Nimeni nu a spus”, a declarat Trump într-un interviu pentru Fox News.

„Cred că a fost o greșeală”, a adăugat el. „Cum a ajuns cineva pe acel acoperiș? Și de ce nu a fost raportat?”

Washington Post a relatat sâmbătă că înalți oficiali ai Serviciului Secret al SUA au respins în mod repetat solicitările echipei de securitate a lui Trump pentru mai mulți oameni și echipament la evenimentele dinaintea tentativei de asasinat.

Agenția, care este responsabilă de protecția lui Trump, a respins aceste solicitări, spunând uneori că nu dispune de resurse, a relatat ziarul, citând persoane familiarizate cu această chestiune.

Secret Service nu a răspuns imediat, în afara orelor obișnuite de program, la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, urmează să depună mărturie în fața Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților din SUA pe 22 iulie într-o audiere privind împușcăturile de la mitingul lui Trump din Pennsylvania de săptămâna trecută.

INTERVIURILE HotNews.ro